Video: Pallo ylänurkkaan ja paita pois! Suomi taisteli tiensä Fifan MM-kisoihin

Suomi kilpailee heinäkuussa Fifa-pelin maailmanmestaruudesta.

Suomen esports-jalkapallojoukkue suuntaa heinäkuussa Saudi-Arabiaan.

Suomen esports-jalkapallojoukkue eli Pingviinit nähdään FIFAe Nations Cup -turnauksessa heinäkuussa.

24 joukkueen ja 400 000 dollarin MM-lopputurnaus järjestetään Saudi-Arabiassa. Turnaus pelataan EA:n suositulla Fifa 23 -pelillä ja PlayStation 5:llä.

Suomen kokoonpano MM-karsinnassa oli Jesse ”Kossu72” Kosamo, Jeremias ”Jerkos” Kosamo, Anton ”Anzinho” Korvenaho ja Juuso ”jtasku” Tasku, joka oli pelaaja-valmentaja.

Suomi pelasi viikonlopun aikana kolmessa ottelussa, joissa oli panoksena MM-paikka. Vasta viimeinen yritys toi tulosta, kun ensimmäisessä kahdessa ratkaisupelissä Hollanti ja Ruotsi vetivät pidemmän korren.

Ratkaisevassa ottelussa kaatui hurjan trillerin päätteeksi Norja. 4–4-tasatilanteessa siirryttiin lisäajalle, jota Norja johti vielä kaksi minuuttia ennen peliajan loppua. Suomen viime hetken tasoitusmaalin jälkeen edessä olivat rankkarit.

Viidennellä laukaisukierroksella Norjan vetäjä yritti Panenkaa, mutta pallo päätyi Suomen maalivahdin hyppysiin. Suomen voittomaalin latasi heti perään Jesse ”Kossu72” Kosamo, joka täräytti pallon vasempaan ylänurkkaan.

Riemu repesi välittömästi osuman jälkeen sekä Suomen selostamossa että pelipisteellä, jotka olivat vierekkäin. Kosamo riensi välittömästi studion puolelle, jossa hän tuuletti villisti voittomaaliaan: Pelipaita lähti nopeasti päältä, kun hän pullisteli lihaksiaan kameralle.

Palloliiton alla toimivan Pingviinien lisäksi suomalaisväriä nähdään myös toisessa EA:n ja Fifan suurturnauksessa.

Tamperelainen YMCA Esports selvitti tiensä seurajoukkueiden 300 000 dollarin MM-lopputurnaukseen, FIFAe Club World Cupiin. Myös seuramestaruudesta pelaa 24 joukkuetta, jotka suuntaavat heinäkuussa Saudi-Arabiaan.

YMCA-paidassa kisaavat Suomen maajoukkueesta tutut Jeremias Kosamo, Korvenaho ja Tasku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?