Ainutlaatuisen ja kehutun toiminta­pelin saa nyt ilmaiseksi

Viime vuosien omalaatuisimpiin suuren budjetin peleihin lukeutuvan Death Strandingin saa nyt ilmaiseksi pc:lle.

Death Stranding on erilainen ja kaunis, mutta myös synkkä scifiseikkailu.

Epic Games tarjoaa parhaillaan pelikaupassaan ilmaiseksi pc:lle mieleenpainuvaa Death Stranding -scifiseikkailua. Pelistä tarjotaan perusversiota eikä uudempaa ohjaajan versiota.

Death Stranding on valtavirrasta poikkeava suuren budjetin avoimen maailman toimintapeli. The Walking Dead -sarjasta tunnettu Norman Reedus esittää pelissä lähettiä, joka seikkailee tuhoutuneessa Amerikassa.

IS:n arvioissa Johannes Valkola on kirjoittanut pelistä seuraavasti:

Idea on jakaa postia jylhissä maisemissa ja yhdistää siten kansakunta. Kuormat kasvavat paikoin valtaviksi ja olosuhteet ankariksi. Monesti väärä askel on kohtalokas. Pointti on, että kaikki vaatii aikaa ja vaivaa. Upeassa luonnossa keskittynyt tarpominen vie syvälle omiin ajatuksiin.

Toivon ja toivottomuuden rajamaan tavoittava Death Stranding on täynnä löytämisen iloa ja yllätystä. Kyse on poikkeavasta suuren budjetin pelistä: se on rauhallinen, hauska, filosofinen, poliittinen ja siinä on tarkoitus auttaa muita. Yksinpeliin saumattomasti, ainutlaatuisesti yhdistyvä nettiosio muistuttaa, ettei kukaan ole yksin.

Poikkeuksellisen K18-pelin on luonut neroksikin kutsuttu Hideo Kojima, joka tunnetaan Metal Gear Solid -sarjan luojana. Vuonna 2019 julkaistu Death Stranding oli Kojiman ensimmäinen peli sen jälkeen, kun hän lähti MGS:ää julkaisseelta Konamilta vuonna 2015.

Death Stranding oli julkaisuvuonnaan yksi vuoden pelitapauksista, joka jakoi mielipiteet, mutta sai enimmäkseen kiitosta rohkeasta ja erilaisesta toteutuksesta. Kriitikoiden arvosana Metacritic-sivustolla on kasin luokkaa, mutta pelaajien tuomio kallistuu seiskan puolelle.

Peli on lunastettava torstai-iltaan kello 18 Suomen aikaa asti. Lunastaminen edellyttää Epic-tilin luomista ja asiakasohjelmiston asentamista, mutta molemmat ovat ilmaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?