Jani Jussila laittaa uransa jäihin uni­ongelmien takia

Jani Jussila laittaa uransa jäihin pitkään jatkuneiden uniongelmien takia.

Jani ”Aerial” Jussila, 29, on yksi kahdesta suomalaispelaajasta, joka on koskaan saanut HLTV:n MVP-palkinnon.

Kesällä 30 vuotta täyttävä kotimainen Counter-Strike-tähti Jani ”Aerial” Jussila laittaa uransa jäihin ainakin toistaiseksi. Syyksi hän kertoo pitkäaikaiset uniongelmat.

– Minun on mahdotonta menestyä tällä hetkellä. CS:n ammattilaistaso on tällä hetkellä niin kova ettei siellä pärjää parin tunnin unilla. En halua pelata joukkueessa ennen kuin olen ratkaissut uniongelmani, Jussila kertoo HAVUn tiedotteessa.

Jussila pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa HAVU-paidassa 4. toukokuuta Montea vastaan nettiturnauksessa. Suomalaisorganisaatiossa hän pelasi 2,5 vuotta.

HAVUn CS-joukkue on nyt Otto ”ottoNd” Sihvo, Sami ”xseveN” Laasanen, Matias ”Banjo” Kivistö ja Jussi ”Airax” Airaksinen. Joukkue pelaa väliaikaisesti Olli ”sLowi” Pitkäsen kanssa. Pitkänen on tuttu nimi HAVUlle pelattuaan joukkueessa vuosina 2018–22.

JussilAN kilpaura alkoi vuonna 2015, mutta vasta 2017 alkoi todellinen nousu. Silloin hän siirtyi SkitLiten kautta SuperJymyyn, minkä seurauksena hän laittoi biolääketieteen opintonsa tauolle Turun yliopistossa.

SuperJymyssä kotkalaislähtöinen pelaaja vietti lopulta vain puoli vuotta. Sieltä hänet ostettiin ENCEen, joka rakensi keväällä 2018 suomalaisen superjoukkueen. Jussilan pelikaverit ENCEssä olivat Aleksi ”Aleksib” Virolainen, Aleksi ”allu” Jalli, Jere ”sergej” Salo ja Sami ”xseveN” Laasanen.

Hieman alle vuosi joukkueen kasaamisesta ENCE nousi maailman eliitin joukkoon, kun se sijoittui toiseksi IEM Katowice 2019 Major -arvoturnauksessa. Katowicen jälkeen joukkue vietti puoli vuotta maailmanlistan kärkiviisikossa napaten useita huippusijoja.

Yksi ikimuistoisimmista turnauksista ENCE-paidassa oli Madridissa pelattu BLAST-turnaus, jossa ENCE pääsi nostamaan pokaalia. Jäätävät lukemat takonut Jussila valittiin Madridissa turnauksen parhaaksi parhaaksi.

Lue lisää: ENCE katkaisi maailman ykkösjoukkueen huiman putken – parhaaksi pelaajaksi valittu Jani Jussila pelasi ”160 tuntia kahteen viikkoon”

ENCE-vuodet toivat Jussilalle runsaasti faneja.

ENCESTÄ matka jatkui HAVU Gamingiin, johon hän liittyi loppuvuodesta 2020. Ensimmäinen kevät uudessa joukkueessa alkoi hyvin, kun HAVU taisteli voitoista useammassa nettiturnauksessa. HLTV.orgin maailmanlistalla joukkue oli parhaimmillaan 14:s.

Kesän lähestyessä tulokset kuitenkin sukelsivat, eikä HAVU Jussilan aikana enää onnistunut nousemaan takaisin aikaisemmalle tasolleen. Kuluva vuosi on ollut tuloksellisesti taas vaikea.

Jussila on yksi kahdesta suomalaispelaajasta, joka on voittanut HLTV:n jakaman turnauksen paras pelaaja -palkinnon eli MVP:n. Salo kuittasi tunnustuksen nimiinsä ensimmäisenä pelaajana StarSeries-turnauksesta syksyllä 2018.

MVP:n ja ENCEn supervuoden lisäksi Jussila tunnetaan erityisesti siitä, että hän on ollut kova laittamaan tunteja sisään. Jussila sanoi hiljattain HAVUn videolla pelanneensa CS:ää 30 000 tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?