Counter-Strike-tähti paljasti huippu­­aikojensa kuukausi­palkan – näin uskoo pelaajien tienaavan nyt

Fernando ”fer” Alvarenga arvioi CS-tähtien kuukausipalkkojen olevan nykyisin 30 000 dollarin luokkaa.

Fernando ”fer” Alvarenga nimettiin maailman kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi vuonna 2017. Alkuvuodesta brasilialainen jäi sivuun Imperial Esportsista, jonka riveissä hän kilpaili muun muassa PGL Antwerp Major 2022:ssa.

Brasilialainen Counter-Strike-ammattilainen ja kaksinkertainen major-voittaja Fernando ”fer” Alvarenga paljasti hiljattain striimissään huippuvuosiensa kuukausipalkan, kirjoittaa Dexerto.

Alvarenga kertoi tienanneensa uransa alussa noin tuhat dollaria kuukaudessa. Menestyksen myötä palkka nousi kuitenkin hurjiin lukemiin. Parhaimmillaan hän sai 42 000 dollaria kuukaudessa.

Hän ei kertonut, mikä organisaatio maksoi näin kovaa liksaa. Todennäköisesti kyseessä oli SK Gaming tai MIBR, joita Alvarenga edusti vuosina 2016–20. Brasilialaislegenda voitti majorit kahdesti vuonna 2016 edustaessaan Luminosity Gamingia ja SK:ta.

31-vuotias Alvarenga arvioi nykyisten CS-tähtien tienaavan keskimäärin noin 30 000 dollaria kuukaudessa. Kovimpien supertähtien kuukausipalkka on kuitenkin suurempi.

Ex-ammattilainen Owen ”smooya” Butterfield väitti keväällä 2022, että Nikola ”NiKo” Kovačin ja Aleksandr ”s1mple” Kostylievin palkat ovat yli 50 000 dollaria kuukaudessa. Molemmat lukeutuvat CS:n fanitetuimpiin pelaajiin.

Lue lisää: CS-tähti paljasti: Näin paljon huippu­pelaajat tienaavat

Kuukausipalkat ovat mahdollisesti vain yksi osa pelaajien tuloista. Lisää voi tienata striimaamalla tai hankkimalla henkilökohtaisia sponsoreita. Monet pelaajat saavat tuloja myös CS-tarrojen myynneistä.

CS:n julkaisija Valve lisää käytännössä aina major-arvoturnauksen koittaessa peliin virtuaalisia turnaustarroja, joita on saatavilla joukkueiden logoilla tai pelaajien nimikirjoituksilla. Osa myynneistä tilitetään joukkueille ja suoraan pelaajille.

Ranskalaislegenda Kenny ”kennyS” Schrub arvioi, että jokainen majoreille pääsevä pelaaja tienaa tarroina noin 150 000 dollaria. Schrubin mukaan mestaruutta juhlivan joukkueen pelaajien tarratulot voivat olla mitä tahansa puolen miljoonan ja miljoonan dollarin väliltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?