Videopelin aseesta maksettiin 148 937 euroa

Skini päätyi keräilijän kokoelmaan.

Tästä skinistä maksettiin hurja summa.

17.3. 10:29

Suositun räiskintäpelin Counter-Strike: Global Offensiven aseskini eli virtuaaliesine on myyty 148 937  eurolla.

Myyty skini on AK-47 | Wild Lotus, jota on olemassa kaikki kuntoluokat huomioiden vain muutamia tuhansia. Kaupattu yksilö oli kuntoluokaltaan paras mahdollinen eli suoraan tehtaalta tullut.

Dexerton mukaan vastaavia skinejä on myyty noin kymppitonnilla, mutta nyt myydyssä yksilössä oli lisäksi neljä harvinaista tarraa, jotka nostivat hintaa roimasti.

Asetta koristivat Reason Gamingin kiiltokuvatarrat vuonna 2014 pelatusta IEM Katowice -arvoturnauksesta. Yhden kallisarvoisen ja harvinaisen tarran myyntihinta erikseen voi olla jopa 40 000 euroa. Tarroja ei voi siirtää aseesta toiseen, mutta tästä huolimatta ne nostivat hintaa reilusti.

Aseskineillä ei saa minkäänlaista etua peliin. Ne vaikuttavat vain ja ainoastaan aseen ulkonäköön.

Skinin ostanut keräilijä, joka ilmoittaa Steam-profiilissaan olevansa kiinalainen, omistaa lukuisia kallisarvoisia esineitä. Hänen tavaraluettelostaan löytyy muun muassa kymmeniä puukkoja ja hanskoja, joiden hinnat nousevat helposti tuhansiin euroihin.

Aiemmin eräs CS-skineihin erikoistunut asiantuntija avasi hurjia hintoja. Asiantuntijan mukaan kalleimmat skinit ovat kuin Hermes Birkin -käsilaukut: sellaisen näkeminen kadulla – tai tässä tapauksessa skinin näkeminen peliserverillä – kertoo tietylle kohderyhmälle paljon omistajasta.

Lue lisää: Videopelin aseesta maksettiin 123 000 euroa – myyjä kertoo, miksi joku maksoi siitä niin paljon

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?