Kilpapelaaja Justus von Eitzen, 22, on kuollut

Justus ”Flobby” von Eitzen oli tunnettu Clash Royale -pelaaja.

Justus ”Flobby” von Eitzen kuvattuna vuonna 2020. Hän edusti viisi vuotta tunnettua saksalaista esports-organisaatiota SK Gamingia, joka jakoi suru-uutisen.

16.3. 13:37

Saksalainen kilpapelaaja ja sisällöntuottaja Justus ”Flobby” von Eitzen on kuollut 22-vuotiaana.

Suru-uutisesta kertoo saksalaisen edustama SK Gaming -joukkue, jonka mukaan pelaaja kuoli itse aiheuttamassaan liikenneonnettomuudessa.

– Hän oli hän yksi aidoimmista, ystävällisimmistä ja hyväsydämisistä ihmisistä, joka meillä on ollut ilo tuntea – ja paljon muutakin, SK Gamingin julkaisussa kirjoitetaan.

Von Eitzen kilpaili suomalaisen peliyhtiön Supercellin hittipelissä Clash Royalessa. Hänen poismenonsa on koskettanut laajasti eri peliyhteisöjä.

– Tämä on erittäin surullista. Mielenterveysongelmat ovat erittäin vakava asia. Jos tunnet ahdistusta tai masennusta, sinun täytyy tietää ettet ole yksin, eikä ole häpeä pyytää apua, kommentoi Counter-Strike-asiantuntija Aleksandar ”kassad” Trifunović.

Von Eitzen oli iso nimi Clash Royalessa. Hänet muistetaan erityisesti syksystä 2018, jolloin hän johdatti SK Gamingin toiselle sijalle kovatasoisessa CRL Europe -liigassa.

Kilpailemisen sijaan hän keskittyi suurimman osan urastaan kuitenkin sisällöntuottamiseen: Twitchissä seuraajia oli yli 100 000 ja YouTubessa 42 000. Hänet nähtiin myös selostamassa muun muassa syyskuussa 2022 Helsingissä pelatuissa Clash Royalen MM-kisoissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?