Jäätävät luvut: GTA V on yhä tajuton rahasampo

GTA-sarja on viimeisen kymmenen vuoden tuottanut järjettömän määrän rahaa.

GTA V tuottaa yhä hurjia summia rahaa Take-Two Interactivelle ja Rockstar Gamesille.

16.3. 11:15

Take-Two Interactiven ja Rockstar Gamesin megahitin Grand Theft Auto V:n suosio ei osoita laantumisen merkkejä, uutisoi TweakTown.

Asia selviää Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle toimitetuista asiakirjoista, joissa kerrotaan GTA-sarjan tuottaneen 8,13 miljardia dollaria vajaan kymmenen vuoden aikana.

Yhtiön ilmoittaman aikavälin aikana on julkaistu GTA V:n lisäksi GTA Trilogy Remaster (marraskuussa 2021), joka ei saanut kovin kummoista vastaanottoa pelaajilta. Pääosa tuloista on peräisin GTA V:stä ja sen verkkomoninpelistä.

Pelin verkkomoninpelitilaa päivitetään yhä säännöllisesti. Oman hahmon elämää virtuaalimaailmassa voi helpottaa ostamalla oikealla rahalla pelivaluuttaa, jolla voi hankkia esimerkiksi asuntoja, tarvikkeita ja autoja.

Pelkästään viimeisen vuoden aikana GTA V on tuottanut lähes miljardin.

Lue lisää: GTA on myynyt niin paljon, ettei siinä ole mitään järkeä – nämä syyt tekivät siitä mega­hitin

GTA V on myynyt yhteensä 175 miljoonaa kappaletta. Peli on julkaistu useampaan otteeseen.

Ensin peli julkaistiin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle syyskuussa 2013. PlayStation 4- ja Xbox One -versiot ilmestyivät marraskuussa 2014 ja pc:lle peli saatiin huhtikuussa 2015. Keväällä 2022 pelistä tuli myyntiin PlayStation 5:lle ja Xbox Seriesille päivitetty versio, jossa on nopeammat latausajat ja paremmat grafiikat.

Pelin yksipelitila ei ole vajaan kymmenen vuoden aikana saanut uutta sisältöä pelaajien toiveista huolimatta. Moni uskoo tämän johtuvan ainakin osittain pelin verkkomoninpelitilan poikkeuksellisesta menestyksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?