Lähde: PlayStation 5 Pro tulee yllättävän pian myyntiin

Tunnettu sisäpiiriläinen odottaa PlayStation 5 Pron ilmestyvän kauppoihin kahden vuoden sisällä.

PlayStation 5 julkaistiin loppuvuodesta 2020. Konsolin saatavuus oli vuoden 2022 loppuun asti erittäin kehno, mutta nyt Sonyn tuotantolinja puskee täyttä vauhtia konsoleita myyntiin.

14.3. 20:30

Sonylla on työn alla PlayStation 5:n paranneltu Pro-versio, uutisoi lähteidensä perusteella Insider Gamingin Tom Henderson.

Henderson on tunnettu pelialan sisäpiiriläinen, jolla on vahvat lähteet varsinkin PlayStationiin liittyen.

Pro-mallin parannuksista Hendersonilla ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta pelaajien sopii odottaa parempaa suoritustehoa ja grafiikoita. PS5 Pron alustava julkaisuajankohta on lähteiden mukaan loppuvuosi 2024.

PlayStation 5 julkaistiin loppuvuodesta 2020, mutta konsolin saatavuus on noussut vasta hiljattain sellaiselle tasolle, että sen saa hankittua melko helposti lähimmältä jälleenmyyjältä.

PS5 Pron alustava julkaisuajankohta asettuisi noin puoliväliin ennen seuraavaa konsolisukupolvea. Microsoft arvioi viime vuoden lopulla, että seuraava konsolisukupolvi alkaa todennäköisesti vasta syksyllä 2028.

Vertailunvuoksi: PlayStation 4 julkaistiin loppuvuodesta 2013, ja ohuempi Slim-malli ja tehokkaampi Pro julkaistiin syksyllä 2016.

Lue lisää: Asiakirjasta löytyi paljastus: Näin kauan seuraavaa pleikkaria ja Xboxia pitää odottaa

Nyt huhuttu PS5 Pro ei ole sama laite, josta Henderson uutisoi syksyllä 2022. Silloin hän kertoi Sonylla olevan työn alla uusi ”perusversio” PS5:stä, joka korvaisi nykyiset mallit vuoden 2023 lopulla.

Hendersonin mukaan uudessa perusmallissa ei ole enää sisäistä levyasemaa. Jatkossa se olisi erillinen ja irrotettava sekä yhdistettäisiin laitteeseen usb-c:llä. Levyaseman voisi ostaa myös erikseen.

Ratkaisu helpottaa Hendersonin mukaan konsolin valmistusta, kun levyasemat voidaan tehdä toisella, yksinkertaisemmalla tuotantolinjalla kuin konsolit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?