Onko tällä listalla Suomen seuraava CS-tähti? ENCE otti 7 pelaajaa tarkkailuun

ENCE valitsi ensimmäiset pelaajat uuteen Prospects-valmennusryhmään.

ENCE järjessti vuoden 2022 aikana kaksi akatemiatapahtumaa, joihin kutsuttiin lupaavia pelaajia. Parhaat ovat nyt mukana uudessa Prospects-valmennusryhmässä.

19.3. 12:00

Suomalainen ENCE-organisaatio perusti alkuvuodesta 2022 Counter-Strike-akatemian. Varsinainen akatemiajoukkue esiteltiin kesällä, mutta nyt sen rinnalle on perustettu Prospects-valmennusryhmä.

Prospect-ryhmään on valittu ENCEn karsintapolun kautta seitsemän pelaajaa, jotka ovat iältään 15–20-vuotiaita. Ryhmää valmentaa ENCEn akatemiajoukkueen brittivalmentaja George ”Whitey” White.

ENCE Prospects 2023 -valmennusryhmään valitut

  • Atte "AhMa" Myllymäki, 19

  • Eemil "eXe" Malmberg, 17

  • Jere "JekKU" Sormunen, 16

  • Lucas "Keksimage" Kuntsi, 19

  • Matti "Matz" Alatalo, 15

  • Alexis "meLty" Åhl, 17

  • Samuli "NightZ" Tikkanen, 20

Mistä Prospects-ryhmässä on tarkemmin sanottuna kyse? Mitä ENCE tai pelaajat hyötyvät kuviosta? Kysyimme asiaa ENCEn akatemiavetäjältä Eemeli Ikoselta.

Pelaajavalinnoissa on otettu huomioon taitotason lisäksi ikä (ryhmä on tarkoitettu 15–21-vuotiaille), sosiaaliset taidot, tavoitteet sekä pelaajatestien tulokset.

– Jokaisen pelaajan kanssa keskustellaan erikseen heidän tarpeistaan, tavoitteistaan ja kehityskohdistaan. Yhdessä valmennusryhmän kanssa käydään läpi demoja, autetaan pelaajia roolien kanssa, ja annetaan eväitä kehittyä pelissä ja sen ulkopuolella, Ikonen kertoo IS:lle.

Ikosen mukaan valituille tarjotaan ryhmä- ja yksilövalmennusta 1–2 kertaa viikossa, mutta suunnitelmissa on myös leirityksiä. Valinnat tehdään aina vuodeksi kerrallaan.

– Vuoden jälkeen saatamme vielä jatkaa osan pelaajista kanssa, mutta tarkoitus on kuitenkin päivittää ryhmää ja tuoda uutta verta mukaan. Seuraavalle vuosikurssille järjestämme viime vuoden tapaan Prospects Tryout -tapahtumat.

Ikonen vastaa akatemiasta, joka koostuu joukkueen lisäksi nyt myös upouudesta valmennusryhmästä.

Lue lisää: Kemiläinen Paavo, 17, sai valita huippujen välillä – tästä peli­kenttien lupauksesta kuullaan vielä

Pelaajien kanssa ei ole tehty pelaajasopimuksia. Ikosen mukaan päätöksen taustalla on pelaajan urakehityksen maksimointi, kun he voivat harjoitella omissa joukkueissaan tai toisessa organisaatiossa.

– Jos pelaaja kehittyy valmennusryhmässä ja näemme hänessä potentiaalia, pelaajien kiinnittäminen on toki mahdollista.

Potentiaalisten nuorien pelaajien skouttaamisen lisäksi uusi valmennusryhmä on ENCElle tärkeä työkalu uuden oppimiseen. Akatemia on vasta vuoden vanha, joten ryhmän avulla organisaatiossa kehitetään osaamista erityisesti nuorisotoiminnan ja nuorten kanssa toimimisen saralla.

Syvällisempi tutustuminen pelaajiin voi olla myös avuksi, kun esimerkiksi mietitään uusia nimiä akatemiajoukkueeseen. Valmennusryhmästä voidaan tarvittaessa pyytää pelaajaa tuuraamaan akatemiajoukkueeseen.

Paavo ”podi” Heiskanen, 18, on ENCEn akatemiajoukkueen tähti.

Miten nopeasti valmennusryhmästä on mahdollista nousta akatemiajoukkueeseen?

– Tämä riippuu täysin pelaajien omasta kehityksestä, mutta todettakoon, että akatemiajoukkueen harjoituksiin pyrimme tuomaan mukaan valmennusryhmän pelaajia jo tämän vuoden aikana. Varsinaista pelaajamäärää akatemiajoukkueessa ei ole kuitenkaan aikomus nostaa.

ENCEn akatemiajoukkue nousi heti perustamisen jälkeen Suomen kärkinimien joukkoon. Heinäkuussa 2022 perustettu joukkue pelaa yhä samalla kokoonpanolla.

Akatemiajoukkueen palkintokaapista löytyy jo neljä hopeasijaa kotimaisista turnauksista (Elisa Open Suomi 3, FEL 10, Elisa Open Suomi 4, Pelaajatcom Series Spring 2023) sekä voitto kansainvälisestä akatemiajoukkueiden välisestä turnauksesta (MistGames Hereos of Tomorrow Fall 2022).

– Akatemiajoukkueen tilanne on erinomainen. Yksilöt ja valmennus kehittyvät hyvää vauhtia, ja koko ajan luodaan parempaa pohjaa pelaajille edetä urallaan, Ikonen summaa suojattiensa tilanteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?