The Last of Us herättää tunteita: Finaali, arvo­sana­pommitus, zombit... – mutta kakkoskausi tulee, ja tämä siitä tiedetään nyt

Alkuvuoden tv-tapauksen eli The Last of Usin ykköskausi päättyi dramaattisesti. Mitä tiedetään jo vahvistetusta kakkoskaudesta? Juttu ei sisällä spoilereita sarjasta tai peleistä.

Hollywod-komistus Pedro Pascal näyttelee sarjan päähahmoa Joelia.

14.3. 13:48

Lähes 300 000 arviota ja IMDB-arvosana 9/10. Rotten Tomatoesissa 96 % kriitikoista ja 89 % katsojista pitää sarjasta. Kymmeniä miljoonia katsojia maailmanlaajuisesti.

Alkuvuoden tv-tapaus on kiistatta HBO:n The Last of Us, joka perustuu samannimiseen PlayStation-peliin. Sarja on ollut pelin tavoin suurmenestys: Yhdysvalloissa pilotin on nähnyt jo 40 miljoonaa ihmistä.

Yhdeksän jaksoa sisältänyt ensimmäinen kausi päättyi maanantaina, ja HBO on vahvistanut sarjan jatkuvan. Päärooleissa jatkavat Pedro Pascal ja Bella Ramsey, jotka näyttelevät Joelia ja Ellieta.

Lue lisää: HBO teki tv-sarjan yhdestä kaikkien aikojen video­peleistä: Mega­budjetilla tuotettu The Last of Us on tunteikas ja brutaali

Postapokalyptiseen maailmaan sijoittuva sarja on vedonnut katsojiin onnistuneilla hahmoilla, muistettavalla tarinalla ja näyttävällä tuotannolla. Erityisesti kehuja ovat saaneet Pascalin ja Ramseyn suoritukset päärooleissa.

Menestyksestä huolimatta sarjaa on myös kritisoitu. Keskustelupalstoilla ja somessa on moitittu kauden pituutta, mutta erityisesti sitä, miten vähän tartutetut eli eräänlaiset zombit olivat esillä loppujen lopuksi.

Monien mielestä sarja eteni höyryjunan vauhdilla eteenpäin, jolloin Ellien ja Joelin keskinäisen dynamiikan ei annettu kasvaa pelin tasolle. Tartutettuja oli esillä muutamissa jaksoissa, mutta oli myös useita jaksoja, jossa niitä ei nähty lainkaan.

Bella Ramsey vakuutti nopeasti katsojat Elliena.

Kauden aikana sarja joutui myös arvostelupommituksen kohteeksi IMDB:ssä. Jaksot kolme ja seitsemän ovat saaneet IMDB:ssä selvästi muita huonommat arvosanat, koska niissä ovat esillä seksuaalivähemmistöt.

Kolmannessa jaksossa seurattiin homoparin Frankin ja Billin elämää. Seitsemännessä jaksossa syvennyttiin Ellien elämään ennen Joeliin tutustumista. Jaksossa hän suutelee ystäväänsä Rileyta.

Kolmosjaksoa on yleisesti pidetty jopa yhtenä parhaista, joita viime vuosina on tv:ssä nähty. Sitä on joissain medioissa ylistetty jopa mestariteokseksi.

Nick Offerman näytteli sarjan kolmannessa jaksossa Billiä.

Lue lisää: The Last of Usin alku­peräinen ”Joel” kertoo hetkestä, kun tapasi Pedro Pascalin: ”Tiesin heti, että...”

Kauden päätösjaksosta on riittänyt puhetta, sillä loppuratkaisu on jakanut mielipiteet kahtia. Samoin kävi pelin kohdalla jo kymmenen vuotta sitten.

– Hyvä sarja, mutta viimeinen episodi jätti jotenkin vaisun fiiliksen. Pelin lopetus kolahti ehkä noin 1000x kovempaa, eikä tämä vetänyt sille vertoja lainkaan, toteaa eräs kommentoija HBO Maxin Facebook-sivulla.

– Näin tehdään onnistunut pelisovitus, bravo, kehui toinen.

– Viimeinen jakso oli todella hyvä. Mielestäni koko sarja olisi pitänyt päättää tähän viimeiseen kohtaukseen. Luultavasti tämä viimeinen jakso saa todella kovat pisteet IMDB:ssä. Sarja oli muutenkin erittäin hyvin tehty ja päähenkilöt hoiti roolinsa täydellisesti. Kokonaisuutena kausi tosi tasalaatuinen. Vahva suositus, kuului puolestaan eräs kommentti Io-Techin keskustelualueella.

– Kokonaisuudessaan keskitasoa. Katsoin mielelläni ja katson varmaan seuraavankin kauden, kommentoin toinen samassa ketjussa.

Joel koki kovia kauden aikana.

Entä mitä kakkoskaudesta sitten tiedetään? Ei paljoa tässä vaiheessa, mutta jotain kuitenkin.

Pascal ja Ramsey uusivat kakkoskaudella roolinsa Joelina ja Elliena. Uuden kauden kuvaukset alkavat ehkä jo loppuvuodesta 2023. Ruutuihin se saadaan siis ehkä jo alkuvuodesta 2025.

Kakkoskausi perustuu pelin jatko-osaan, joka on julkaistu kesällä 2020. Ykköskauden tavoin tv-sovitus ei seuraa yksi yhteen jatko-osan tarinaa, paljastaa ohjaaja Craig Mazin.

Mazin on vahvistanut, että kakkoskaudella nähdään enemmän tartutettuja ja toimintakohtauksia. Mazin on myös todennut, että pelin jatko-osan sovittaminen televisioon vaatii enemmän kuin yhden kauden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?