Video: Huomaatko eron mestarin ja huijarin välillä? Venäläis­kuski kärähti huijaamisesta

Venäläiskuljettaja Kirill Sadyrov jäi kiinni huijaamisesta virtuaaliradoilla.

Sim racing eli virtuaalinen kilpa-ajaminen sai varsinkin koronapandemian alussa paljon uusia kuskeja ja katsojia.

15.3. 10:11

Sim racingin eli virtuaalisen kilpa-ajamisen parissa kuohuu. Williams Esports -kuljettaja Dáire ”Hydra” McCormack syyttää toista huippukuljettajaa Kirill Sadyrovia huijaamisesta Assetto Corsa Competitizione -pelissä.

McCormack on ladannut Twitter-tililleen videon, jolla voi verrata hänen omaa huippukierrostaan Sadyrovin ajosuoritusta vastaan. Äkkiseltään suoritukset näyttävät hyvin samanlaisilta, mutta tarkemmin katseltuna eroja on havaittavissa.

Sadyrov on myöntänyt huijaamisen McCormackin Discord-kanavalla, josta hänet potkittiin pian paljastuksen jälkeen. McCormackin jakamaa videota on katsottu lähes miljoona kertaa.

Videolta on huomattavissa, miten Sadyrov kykenee ajamaan useat mutkat selvästi suuremmalla nopeudella, vaikka hänen ajolinjansa ovat melko kapeat. Moni on myös ihmetellyt Sadyrovin ratin erittäin sulavia liikkeitä sekä mikrokorjauksien puutteita.

Sadyrovilla on videon ajosuorituksen perusteella selvästi enemmän pitoa renkaissaan kuin McCormackilla. Autojen säädöt ovat isossa osassa simukisaamista, mutta monien mielestä videon erot eivät ole saavutettavissa pelkillä säädöillä.

– Enemmän pitoa, eikä TC (luistonestojärjestelmä) tai ABS (lukkiutumattomat jarrut) vaikuta mitenkään, McCormack lataa mielipiteensä Sadyrovin käyttämistä huijauksista.

Sadyrov on tunnettu simunimi erityisesti kotimaassaan, mutta myös kansainvälisesti. Hän on kilpaillut muun muassa Ferrarin esports-sarjassa.

– Huolestuttavampaa on se, että hyvätkin kuskit huijaavat, F1 Esports -tähti Jarno Opmeer kommentoi McCormackin jakamaa videota.

Simupiireissä on viime aikoina kuohunut enemmänkin, kun huijausepäilyt F1-pelin huipulla ovat ravistelleet kasvavaa lajia. Epäilyksen kohteena ovat olleet Haasin esports-kuljettaja Thomas Ronhaar ja Williams Esportsin Álvaro Carretón.

Lue lisää: Kun ajoharrastus menee överiksi: Tältä näyttää koteihin tehty Aston Martinin 63 000 euron simulaattori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?