World of Warcraftiin historiallinen muutos 18 vuoden jälkeen

World of Warcraft ei ole muutoksen jälkeen enää entisellään.

Killat eli peliporukat voivat jatkossa ottaa pelaajia molemmista leireistä.

11.3. 11:45

Blizzard Entertainmentin tuleva 10.1-suurpäivitys tuo mukanaan muutoksen, joka vaikuttaa merkittävästi yhteen pelin alkuperäisistä ratkaisuista, joka on ollut voimassa alusta asti eli 18 vuotta.

WoWin aloittaessa yksi suurimmista valinnoista on, haluaako edustaa Liittoumaa (Alliance) vai Laumaa (Horde). Leirin valitseminen vaikuttaa muun muassa valittavissa oleviin rotuihin, joita on molemmilla leireillä kuusi, mutta myös potentiaaliseen peliporukkaan.

Jatkossa tällä pohdinnalla ja valinnalla ei ole enää niin suurta merkitystä, sillä pian killat eli peliporukat voivat hyväksyä pelaajia molemmista leireistä. Aiemmin moni valitsi saman leirin kaverinsa kanssa, mutta pian kaikki voivat olla pelissä kavereita keskenään.

Muutos on historiallinen, sillä WoWin tarina on rakennettu Liittouman ja Lauman väliselle sodalle. Vuosien kuluessa leirit ovat lyöttäytyneet ajoittain yhteen suurempien ongelmien uhatessa.

Kiltoja kohdellaan pelissä kuitenkin erillisinä, itsenäisinä ja puolueettomina joukkioina, joissa pelaajat kuuluvat hahmoineen rodusta riippumatta silti Liittoumaan tai Laumaan. Näin ollen Blizzardin tekemä tuleva muutos ei laita taustatarinaa uusiksi.

Blizzard ei ole vielä kertonut, miten laajasti tuleva kiltamuutos näkyy varsinaisesti pelissä. Jo nyt eri leirien pelaajat ovat voineet pelata osaa sisällöstä yhdessä, mutta eivät kaikkea.

Päivityksen 10.1. julkaisuaika on kevät-kesä 2023, joten edessä voi olla vielä kuukausien odotus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?