Bänni­vasara heilui – 21 kilpa­pelaajalle elin­ikäinen peli­kielto

Pelikieltoon on asetettu muun muassa kaksi kokonaista joukkuetta sekä Dota 2:n MM-kisoista tuttuja kasvoja.

46 Dota-pelaaja sai Kiinassa pelikieltoa kilpailumanipulaatiosta tai huijaamisesta.

9.3. 13:20

Peliyhtiöt Valve ja Perfect World ovat lätkäisseet pelikieltoa peräti 46:lle Dota 2 -ammattilaiselle. Syyksi kerrotaan epärehellinen pelaaminen, joka voi viitata kilpailumanipulaatioon sekä huijaamiseen.

Peräti 21 pelaajaa sai elinikäisen pelikiellon, 13 joutuu kahdeksi vuodeksi sivuun ja 12 selvisi vuoden pelikiellolla.

Pelaajista suurin osa on kiinalaisia, mutta joukossa on myös malesialaisia ja yksi laosilainen. Kaikki pelikieltoon asetut pelaajat kilpailivat pelin MM-sarjan eli DPC:n Kiinan-liigassa.

Bännättyjen joukossa ovat muun muassa tunnettujen Ehome- ja Knights-joukkueiden kaikki pelaajat.

Kaikki viisi Knights-pelaaja asetettiin elinikäiseen pelikieltoon. Ehome-pelaajista vastaavan rangaistuksen sai vain yksi pelaaja. Kolme Ehome-pelaajista sai kaksi vuotta ja yksi selvisi vuodella.

Molemmat joukkueet kilpailivat viime viikolla pelatussa The Lima Major -arvoturnauksessa, joka on kuluvan MM-kauden kohokohtia. Ehome ja Knights jakoivat turnauksen viimeisen sijan.

Tunnetuista nimistä elinikäiseen pelikieltoon on asetettu myös vuoden 2014 MM-kisoissa kuuden parhaan joukossa ollut Xu ”Lin” Ziyang. Vuosina 2014-15 MM-kisoissa kilpaillut Lin ”Son Goku” Shiyang sai puolestaan pelikieltoa vuoden.

Bännivyöryn takia yhteensä viisi joukkuetta (Ehome, Knights, Solitude, Kylin Esports Club, Team Mystique) on saanut potkut liigasta, koska niillä ei ollut enää vaadittavaa määrää pelaajia kokoonpanossa.

Kiinan liigan kevätkausi alkaa myöhässä suunnitellusta, koska järjestäjät joutuvat peluuttamaan lisäkarsinnan täyttääkseen potkittujen joukkueiden jättämät paikat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?