Peliyhtiö otti kovat keinot käyttöön: Julkaisi yli 6000 huijarin nimet

Peliyhtiö otti erikoisen keinon käyttöön ehkäistäkseen huijaamista suosikkipelissä.

Escape From Tarkov on taktinen hardcore-verkkoräiskintä, jossa on myös ripaus roolipeleistä tuttuja elementtejä.

8.3. 14:04

Suositun Escape From Tarkov -verkkopelin takana oleva Battlestate Games on asettanut yli 6700 tunnusta pysyvään porttikieltoon huijaamisesta.

Venäläisyhtiö on lisäksi julkaissut kaikkien bännättyjen nimimerkit verkossa. Nimimerkkien julkaiseminen on poikkeuksellista, sillä yleensä peliyhtiöt kertovat vain porttikieltoon asetettujen pelaajien määrän.

– Haluamme, että rehelliset pelaajat näkevät huijareiden nimimerkit ja tietävät, että oikeus on tapahtunut ja huijari, joka tappoi heidät hyökkäyksessä, on saanut rangaistuksen ja bännit, yhtiön edustaja Dmitri Ogorodnikov kommentoi asiasta uutisoivalle TechCrunchille.

Julkisen nimeämisen ja häpeän toivotaan ehkäisevän huijaamista ainakin jollain tasolla.

Huijarit ovat olleet jo pidemmän aikaa ongelma Escape From Tarkovissa. Huippusuositun pelin pelaajat ovat suorasanaisesti kritisoineet Battlestate Gamesia, jonka ei ole koettu tekevän kaikkea mahdollista tilanteen korjaamiseksi.

Yhtiö kertoi hiljattain Redditissä, miten se taistelee ongelmaa vastaan. Kirjoituksen mukaan bännejä jaetaan aalloissa, mutta päiväkohtaisesti jää kiinni jopa tuhansia huijareita. Huijauksenestojärjestelmää päivitetään jopa neljä kertaa viikossa uusien huijausohjelmien paljastuttua. Battlestate Games muistutti myös pelaajia tekemään huijausilmoituksia epäilyttävistä pelaajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?