Kova huhu: Näin kauan GTA 6:ta pitää vielä odottaa

Kaksi tunnettua sisäpiiriläistä on varmoja, että GTA 6:n traileri saadaan vuoden 2023 aikana. Julkaisuajankohdasta he ovat kuitenkin hieman eri linjoilla.

Grand Theft Auton viimeisin osa on vuonna 2013 julkaistu GTA V, jolle odotetaan jatkoa kuumeisesti.

8.3. 10:10

Milloin julkaistaan seuraava Grand Theft Auto? Rockstar Games ei ole vahvistanut muuta kuin pelin olevan kehityksessä, mutta huhuja liikkuu.

Insider Gaming uutisoi tunnetun GTA-sisäpiiriläinen Tez2:n kommentoineen mahdollista julkaisuaikaikkunaa.

Tez2:n mukaan Rockstar pyrkii saamaan pelin ulos ennen joulua 2024, mutta se voi venähtää myös alkuvuoteen 2025.

Sisäpiiriläisen mukaan yhtiössä ollaan jopa valmiita leikkaamaan sisältöä pelistä, jotta se saataisiin ulos tavoiteajassa. Leikattua sisältöä lisättäisiin peliin osissa julkaisun jälkeen.

Tez2 muistuttaa kuitenkin, että pelijätin suunnitelmiin voi yhä tulla muutoksia, koska mitään ei ole hakattu kiveen. Hän kuitenkin uskoo pelin saavan ensimmäisen trailerin vielä vuoden 2023 aikana.

Lue lisää: GTA on myynyt niin paljon, ettei siinä ole mitään järkeä – nämä syyt tekivät siitä mega­hitin

Insider Gamingin perustajan ja pitkän linjan toimittajan Tom Hendersonin lähteet kertovat pitkälti samaa kuin Tez2:n.

Henderson itse uskoo kuitenkin seuraavan GTA:n tulevan vasta jouluksi 2025. Hänen mukaansa syy pitkälle odotukselle ovat uudet konsolit eli PlayStation 5 ja Xbox Series: Rockstar haluaa molemmilla alustoilla olevan tarpeeksi suuri käyttäjäkunta ennen julkaisua.

Toimittaja on kuitenkin sisäpiiriläisen kanssa samoilla linjoilla siitä, että ensimmäinen traileri nähdään vielä tänä vuonna.

FAKTA

Grand Theft Auto -pelisarja

Pelisarja tunnetaan nykyisin avoimen pelimaailman lisäksi erinomaisesta käsikirjoituksesta, monipuolisista ominaisuuksista ja erityisesti K18-ikärajasta, joka on perusteltu pelien väkivaltaisuuden, huumeiden, kielenkäytön ja seksin takia.

Sarjan viimeisin osa on vuoden 2013 GTA V, joka on maailman toiseksi myydyin peli uskomattomalla 175 miljoonalla kappaleella. Pelin verkkomoninpelitila on varsinkin ollut jättimäinen menestys.

Pelisarjan pääpelit

  • Grand Theft Auto (1997)

  • GTA 2 (1999)

  • GTA III (2001)

  • GTA Vice City (2002)

  • GTA San Andreas (2004)

  • GTA IV (2008)

  • GTA V (2013)

Seuraavasta GTA:sta, josta puhutaan yleisesti GTA 6:na tai GTA VI:nä, ei ole kerrottu mitään virallisesti. Huhujen ja vuotojen perusteella pelistä on kuitenkin tiedossa jo jotain.

Kesällä 2022 Bloomberg uutisoi, että pelin yksi päähenkilöistä on ensimmäistä kertaa nainen, joka on latino. Tarinaan on haettu inspiraatiota Bonniesta ja Clydesta, ja tapahtumat sijoittuvat Miamin tyyliseen kaupunkiin ja sen lähiympäristöön.

Loppukesästä 2022 pelistä vuoti runsaasti videomateriaalia, jonka Rockstar vahvisti myöhemmin aidoksi. Monet videoilla nähdyistä asioista vahvistivat Bloombergin kertomia tietoja.

Lue lisää: Tulevasta GTA-pelistä vuoti uutta tietoa – pää­osassa ensimmäistä kertaa nainen

Lue lisää: Jätti­mäinen GTA 6 -vuoto sekoitti internetin – tunnettu toimittaja vahvisti materiaalin aidoksi

Megapelin julkaisuaikaa on aiemmin spekuloinut muun muassa Microsoft, joka otti kantaa asiaan Britannian kilpailuviranomaiselle toimitetussa asiakirjassa liittyen Activision Blizzard -yritysostoon.

– Erittäin odotetun Grand Theft Auto VI:n odotetaan ilmestyvän vuonna 2024, Microsoft totesi asiakirjassa Insider Gamingin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?