Ryöstöaalto piinaa tunnettua pelikauppaa – syynä PlayStation 5

Eräästä GameStop-liikkeestä ryöstettiin kerralla kymmenen PlayStation 5 -konsolia.

PlayStation 5:n parantunut saatavuus on johtanut ryöstelyihin Yhdysvalloissa.

6.3. 20:45

YhdysvaltalaiNen pelikauppaketju GameStop on joutunut ryöstöjen kohteeksi. Viime kuukausien aikana pelikauppoja on ryöstetty yli 30, uutisoi Polygon.

Pelkästään Kaliforniassa ryöstettiin helmikuun alussa 12 myymälää. Los Angelesin poliisi uskoo asialla olleen yksi ja sama ryhmä. GameStop on luvannut 5000 palkkion tiedosta, joka johtaa pidätyksiin.

Aseellisissa ryöstöissä vorot ovat ottaneet mukaansa erityisesti himoittuja PlayStation 5- ja Xbox Series X -konsoleita, jotka on helppo myydä nopeasti eteenpäin. Konsolien myyntihinnat alkavat 500 dollarista.

Polygon kertoo jututtaneensa uutistaan varten viittä GameStopin työntekijää eri puolilta maata.

Työntekijät nostivat ensimmäiseksi esille huolestuttavan seikan: monissa myymälöissä tehdään töitä yksin jopa öisin. Toisekseen työntekijät huomauttivat konsolien saatavuuden olevan nykyisin sen verran hyvä, että konsoleita on myymälöiden varastoissa reilusti. Molemmat tiedot altistavat osan myymälöistä potentiaaliseksi ryöstökohteeksi.

Kotaku uutisoi puolestanan Pennsylvaniassa olevasta GameStop-liikkeestä, joka ryöstettiin tammikuussa. Työntekijä oli yksin työvuorossa, kun kaksi miestä tuli kysymään PlayStation 5:tä.

Työntekijän mentyä hakemaan konsolia takahuoneesta, vorot seurasivat perässä ja uhkailivat myyjää. Ryöstäjät saivat mukaansa lopulta kymmenen konsolia, joiden arvo oli yhteensä 5000 dollaria. Redditissä väitetään liikkeen myymäläpäällikön saaneen potkut ryöstön takia.

Ryöstö uuden pelikonsolin, kuten PlayStation 5:n, takia ei ole uusi ilmiö Yhdysvalloissa. Vuoden 2021 lopulla 19-vuotiasta ammuttiin kesken konsolikauppojen. Vuoden 2022 alussa kanadalaiskaveruksilta vietiin peräti neljä PS5-konsolia.

Sony ilmoitti vuodenvaihteessa konsolin saatavuuden parantuneen huomattavasti. Konsolia on päätynyt kasvavissa määrin myös suomalaisten verkkokauppojen valikoimiin.

– Tästä eteenpäin kaikilla, jotka haluavat PS5:n, pitäisi olla helpompaa löytää sellainen jälleenmyyjiltä maailmanlaajuisesti, Sonyn pelipomo Jim Ryan sanoi PlayStation-esityksen aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?