Suomalainen esports-tähti kantoi joukkueensa isoon turnaus­voittoon Brasiliassa!

Nikita ”Derke” Sirmitev ratkaisi tiukan Valorant-finaalin joukkueelleen.

Nikita ”Derke” Sirmitev, 20, on Valorantin kirkkaimpia tähtiä koko maailmassa.

5.3. 9:00

Suomalainen Valorant-pelaaja Nikita ”Derke” Sirmitev on voittanut joukkueensa Fnaticin kanssa LOCK//IN-huipputurnauksen.

Brasiliassa pelatun turnauksen finaalissa Fnatic kaatoi kotiyleisön suosikin LOUD Gamingin. Fnatic vei finaalisarjan 3–2 (13–8 Ascent, 13–7 Fracture, 10–13 Split, 8–13 Lotus, 14–12 Icebox).

Jännitysnäytelmä tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Fnatic oli viimeisessä kartassa tappiolla peräti 3–11, mutta nousi ensin tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla.

Fnaticin ykkösnimi finaalissa oli ruotsalainen Leo ”Leo” Jannesson, jonka rating oli viiden kartan päätteeksi erinomainen 1,19. Viimeisen kartan paras pelaaja oli kuitenkin selvällä erolla 20-vuotias Sirmitev, joka otti uskomattomat 30 tappoa. Sirmitev loisti varsinkin viimeisillä kierroksilla.

Voitosta Fnatic palkittiin 100 000 dollarilla. Lisäksi Eurooppa sai yhden ylimääräisen paikan tulevaan Masters-suurturnaukseen. LOCK//IN-turnauksen palkintopotti oli yhteensä puoli miljoonaa.

Fnaticin ja LOUDin välinen ottelu oli Valorant-historian toiseksi katsotuin 1,4 miljoonalla samanaikaisella katsojalla. Edelle jäi ainoastaan vuoden 2022 MM-finaali, jolla oli 1,5 miljoonaa katsojaa.

São Paulossa pelattu LOCK//IN-turnaus potkaisi käyntiin Valorantin vuoden 2023 MM-sarjan. Mukana oli kaikki Valorantin 30 esports-kumppanijoukkuetta sekä kaksi Kiinan edustajaa.

Turnaus pelattiin brutaalilla formaatilla, kun kotimatkalle joutui jo ensimmäisestä tappiosta. Yllätyksiltä ei vältytty. Ensimmäisellä kierroksella eliminoitiin muun muassa Elias ”Jamppi” Olkkosen tähdittämä Team Liquid.

Kakkoskierroksella tappion koki puolestaan amerikkalainen supernimi Cloud9. Myös suomalaispelaajien Aaro ”hoody” Peltokankaan (Giants) ja Santeri ”BONECOLD” Sassin (Team Vitality) joukkueet putosivat toisen kierroksen kohdalla.

Kaksi kovinta ennakkosuosikkia eli korealainen DRX ja eurooppalainen Natus Vincere jäivät finaalin ulkopuolelle hävittyään välierissä.

Lue lisää: Santeri Sassi, 23, oli koukussa video­peleihin – äidin kommentti vei kouluun, jossa hänestä tuli pelitähti

Valorantin uusittu MM-sarja jatkuu pian alueellisilla liigoilla, jotka pelataan Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Sirmitev, Olkkonen, Peltokangas ja Sassi ovat kaikki mukana Euroopan-liigassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?