The Last of Usin alku­peräinen ”Joel” kertoo hetkestä, kun tapasi Pedro Pascalin: ”Tiesin heti, että...”

Troy Baker antoi äänensä The Last of Us -pelin Joelille, jota näyttelee tv-sarjassa Pedro Pascal. Bakerin mielestä yksi sarjaan tehdyistä muutoksista on ollut selvästi yli muiden.

Troy Baker (iso kuva) on pelien Joel (vasen yläkulma), mutta tv-sarjassa hän pääsi esittämään pahista. Tv-sarjassa päärooliin valittiin Pedro Pascal.

7.3. 10:02

Alkuvuoden tv-tapauksesta ei ole epäselvyyttä: HBO:n hittisarja The Last of Us, joka perustuu samannimiseen peliin, on hallinnut keskustelua netissä ja ruokapöydissä.

Uusimmassa eli kahdeksannessa jaksossa nähtiin pelistä tuttu näyttelijä Troy Baker. Pelissä hän ääninäytteli päähahmoa eli Joelia, mutta tv-sarjassa hän on James-niminen pahis.

Ilta-Sanomat pääsi jututtamaan Bakeria HBO:n järjestämässä mediatilaisuudessa. Baker kertoi muun muassa ensitapaamisestaan tv-sarjassa Joelia esittävän Pedro Pascalin kanssa ja mielipiteensä tv-sarjaan tehdyistä muutoksista.

Lue lisää: HBO teki tv-sarjan yhdestä kaikkien aikojen video­peleistä: Mega­budjetilla tuotettu The Last of Us on tunteikas ja brutaali

Joel-näyttelijät tapasivat ensimmäistä kertaa kahdeksannen jakson talvikuvauksissa Kanadassa. Baker oli ravintolassa illallisella, kun Pascal käveli ohi ja viittoi tulevansa sinne.

– Siinä sitten katsoimme toisiamme hieman kiusallisesti, kunnes halasimme pitkään. Sitten otin häntä olkapäästä kiinni ja sanoin: minulla on niin paljon kysyttävää sinulta.

– Pedro katsoi minua ja vastasi: minulla ei ole yhtään (kysymystä) sinulle. Tiesin heti, että tulemme hyvin toimeen, Baker kertaa näyttelijöiden ensitapaamista hymyillen.

Pedro Pascal on tv-sarjan Joel. Roolisuoritusta on ylistetty jakso toisensa perään.

Bakerin mukaan Pascal on niin lahjakas, ettei tälle voinut antaa mitään vinkkejä Joelin esittämiseen. Näyttelijäkollegansa Joel-hahmolta hän ainoastaan toivoi jotain uutta. Jotain sellaista, mitä hän ei itse ymmärtänyt tai saanut kokea pelien Joelina.

– On ollut iloa seurata viikko toisensa jälkeen uutta versiota hahmosta, jota rakastan niin paljon. Sarjassa näemme selvästi haavoittuvaisemman Joelin.

HBO ei pyytänyt Bakeria tv-sarjaan toistamaan rooliaan Joelina. Baker kertoo ettei ollut edes miettinyt asiaa, mutta olisi luonnollisesti tarttunut tilaisuuteen, jos kutsu olisi käynyt.

Baker oli myös valmis seuraamaan sarjaa ihan vain katsojana, mutta päätyi lopulta näyttelemään sivurooliin. Lisäksi hän juontaa ohjelman virallista podcastia.

Troy Baker on antanut äänensä monen suosikkipelin hahmolle, joista tunnetuin on ylivoimaisesti Joel. Kuva on The Last of Us -sarjan kahdeksannesta jaksosta, jossa hän esitti James-hahmoa.

Tv-sarja kulkee pitkälti käsi kädessä peliversion kanssa, mutta myös eroja on nähty. Esimerkiksi erittäin kehutussa kolmannessa jaksossa tutustuttiin syvemmin Billin (Nick Offerman) ja Frankin (Murray Bartlett) väliseen rakkaustarinaan, johon vain viitataan ohimennen pelissä.

– Yksi iso muutos on ollut se, että tekijät sitoutuivat rikastamaan (pelissä kerrottua) tarinaa eikä vain toistamaan sitä. Isoin näkemäni muutos on ollut kameran vieminen uusiin ympäristöihin.

– Pelissä pelataan Joelina, joten kamera pysyy hänessä ja näemme asiat hänen perspektiivistään. Sama pätee Ellieen. Sarjassa on voitu hidastaa kerrontaa monella tapaa, joten olemme päässeet tutustumaan hahmoihin aivan uudella tavalla. Esimerkkinä vaikka kolmas jakso, jossa saimme seurata Billin ja Frankin tarinaa 20 vuoden ajalta!

The Last of Us päättyy viikon päästä eli maanantaina 13.3. kauden finaaliin, mutta jatkoa on luvassa. Kakkoskauden kuvaukset saattavat alkaa jopa tämän vuoden puolella.

Tältä Joel näyttää pelissä. Kuva on syksyllä 2022 julkaisusta The Last of Us Part 1 uusioversiosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?