HAVUn toimitusjohtajalta suoraa puhetta CS-joukkueesta: ”Itsetut­kiskelun paikka”

HAVU Gaming jatkaa tulevaisuudessakin suomalaisella kokoonpanolla vaikka viimeinen vuosi on ollut vaikea.

HAVU Gamingin CS-joukkueella on takana vaikea vuosi.

3.3. 20:30

Mitä HAVUssa tapahtuu?

Näin on nimetty kotimaisen HAVU Gamingin uusin tubevideo, jolla avataan esports-organisaation Counter-Strike-joukkueen viimeisen yhdeksän kuukauden vaikeuksia, kuten ailahtelevia tuloksia ja useita pelaajavaihdoksia.

Toimitusjohtaja Lasse Salminen aloittaa videon kertomalla kesällä 2022 tehdystä päätöksestä, kun uudistettuun kokoonpanoon otettiin uusien nuorten lupausten sijaan kokeneita kavereita eli Joonas ”doto” Forss ja Jesse ”zehN” Linjala.

Salmisen mukaan kaksikon kanssa otettiin tietoinen riski kesällä. Tiedossa oli molempien olevan vahvoja persoonia, joten tiimikemian kanssa saattaisi tulla ongelmia.

– Olin toiveikas, että se saadaan toimimaan. Ja pitkälle näyttikin siltä. Mä olen yleensä ollut se tyyppi, joka kutsutaan paikalle, kun hommat lähtee tessussa (TeamSpeak) menemään vinoon. Olen ollut sellaisena sovittelijana, Salminen taustoittaa omaa rooliaan joukkueen toiminnassa.

Hommaa ei kuitenkaan saatu rokkaamaan toivotulla tavalla. Syksy oli vaikea, mutta loppuvuosi 2022 päättyi nousujohteisesti. Se ei riittänyt.

Helmikuussa 2023 HAVUssa alkoivat puhaltamaan taas muutoksen tuulet: Ensimmäisessä aallossa lähtivät Linjala ja Jarkko ”Spargo” Rahja, joiden tilalle tulivat koeajalla Matias ”Banjo” Kivistö ja Otto ”ottoNd” Sihvo.

Uusittu HAVU oli heti lähellä päästä RMR-karsintaturnaukseen, mutta matka Tanskaan ja kohti major-arvoturnausta jäi haaveeksi. Pian karsinnan jälkeen Forss yllätti kaikki penkittämällä itsensä.

Forssin lähtö oli ajoitukseltaan kaamea, sillä HAVU pelasi vain pari päivää myöhemmin Assemblyilla. Sieltä tarttui yllättäen mukaan voitto yhdessä Jussi ”Airax” Airaksisen kanssa.

Tällä hetkellä HAVUn kokoonpano on Sami ”xseveN” Laasanen, Jani ”Aerial” Jussila, Kivistö, Sihvo ja Airaksinen. Pelaajista vain Laasasella ja Jussilalla on sopimukset HAVUn kanssa.

Salminen kertoo HAVUn syntyneen vajaa kuusi vuotta sitten tavoitteenaan tukea suomalaisia kilpapelaajia. Viimeisen vuoden vaikeuksista huolimatta tuosta ajatusmallista pidetään yhä kiinni, joten CS-joukkueeseen ei harkita vieläkään pelaajia kotimaan rajojen ulkopuolelta.

– Paljon näkee keskustelua siitä, että suomalainen CS on tosi huonossa jamassa. Olen siitä kyllä todella vahvasti eri mieltä. (Täältä) löytyy tosi paljon hyviä ja intohimoisia pelaajia.

Salminen tiedostaa kuitenkin haasteet, kuten vaikeudet saada pidettyä tiimit kasassa pidemmän aikaa. HAVUssa tätä ongelmaa on yritetty ratkoa koko sen olemassaolon ajan.

– Rehellisesti sanottuna kyllä tässä on HAVU Gamingillakin itsetutkiskelun paikka. Mitä voidaan tehdä paremmin? Mikä on se tuki ja apua, mitä voidaan pelaajille tarjota, jotta tämä ei olisi tällaista? Voin sanoa ettei tämä ole organisaationkaan näkökulmasta kovin mukavaa vaihdella pelaajia näin tiuhaan tahtiin, Salminen kertoo naama vakavana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?