Ajattoman kultti­klassikon saa nyt ilmaiseksi – oli poikkeuksellinen hitti Suomessa

King of Dragon Pass oli kaupallinen floppi, josta tuli myöhemmin kulttiklassikko. Se menestyi poikkeuksellisen hyvin kuitenkin Suomessa.

King of Dragon Pass on yksi vuoropohjaisten strategiaroolipelien kaikkien aikojen peleistä, vaikka myynnit jäivät heikoiksi.

2.3. 13:55

Pelisivusto Indiegala jakaa parhaillaan ilmaiseksi kulttiklassikkoa King of Dragon Pass -peliä tietokoneelle.

King of Dragon Pass on vuonna 1999 alun perin pc:lle julkaistu vuoropohjainen strategiaa ja roolipelaamista yhdistävä fantasiapeli. Pelin mobiiliversiot julkaistiin vuosina 2011 (iOS) ja 2014 (Android).

Indiegalan sivulla ei kerrota, milloin pelin jakaminen päättyy. Pelin lunastaminen vaatii Indiegala-tunnusta, mutta sellaisen voi luoda ilmaiseksi. Pelaaminen ei vaadi erillisen asiakasohjelmiston asentamista.

Peli seuraa sisällissotaa paenneen barbaariklaanin elämää Lohikäärmesolassa. Pelaajaa vastaa klaanin sopuisasta yhteiselosta, kylän rakentamisesta ja suojaamisesta, mutta myös sotimisesta, tutkimusmatkoista sekä kaupankäynnistä.

Välianimaatiot on korvattu käsin piirretyillä kuvilla.

Pelin aikana pelaaja joutuu tekemään lukuisia mikropäätöksiä, kuten lähteäkö hakemaan ruokaa metsästä vai pistääkö resursseja karjanhoitoon. Pelissä on satoja sattumanvaraisesti tapahtuvia tilanteita, jotka voivat kuitenkin heittää kapuloita rattaisiin.

Tarinankerronnassa on tehty poikkeuksellinen ratkaisu, sillä pelissä ei ole lainkaan välianimaatioita. Kaikki on käsin piirretty.

King of Dragon Passin tekeminen maksoi puoli miljoonaa, mutta peli myi vain ensimmäisten kuukausien aikana vaivaiset 8000 kappaletta. Se oli ruma floppi, mutta menestyi Suomessa Pelit-lehden julkaiseman 2,5-sivuisen ylistävän arvion takia. Pelinkehittäjien blogin mukaan pelin viimeiset fyysiset kappaleet lähettiin suomalaiselle Fantasiapelit-kaupalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?