Paniikki­kohtauksia ja oksentelua – peli­tähti avautui pitkän katoamisensa syistä

CS-tähti Nicolai Reedtz on avautunut ensimmäistä kertaa kunnolla uransa vaikeimmasta ajanjaksosta.

Nicolai ”dev1ce” Reedtz vietti yli 1,5 vuotta NiPissä, mutta pelasi joukkueen kanssa vain reilun seitsemän kuukauden ajan.

4.3. 11:45

Tanskalainen Nicolai ”dev1ce” Reedtz on yksi Counter-Striken kaikkien aikojen menestyneimmistä pelaajista, mutta hänen uransa viimeiset kaksi vuotta ovat olleet vaikeita.

Reedtz on nyt avautunut HLTV Confirmed -podcastissa vaikeuksistaan, jotka alkoivat hänen siirryttyään monien yllätykseksi Astraliksesta Ninjas in Pyjamasiin huhtikuussa 2021. Saman vuoden lopulla hän jättäytyi sairauslomalle, joka kesti lopulta kokonaisen vuoden.

– Yksityiselämässäni tapahtui asioita, joista en juuri halua puhua, mutta se teki minusta eristäytyneemmän kuin koskaan. En pystynyt nukkumaan kuukausiin, minkä lisäksi aloin saada paniikkikohtauksia keskellä yötä... Jos olet sen itse kokenut, tiedät kuinka paskalta se tuntuu. Sitä on todella vaikea muiden ymmärtää, Reedtz avasi syksyn 2021 tapahtumia.

Reedtz viittaa mitä ilmeisemmin parisuhteensa päättymiseen, joka nousi otsikoihin tuohon aikoihin. Pelaaja oli muuttanut Ruotsiin tyttöystävänsä perässä, mikä todennäköisesti ainakin vaikutti osittain myös NiP-siirtoon.

27-vuotias Reedtz on yksi CS-historian menestyneimmistä pelaajista.

Syksyllä 2021 pelaaja nukkui kuukausien ajan huonosti, minkä lisäksi hän heräsi keskellä yötä paniikkikohtauksiin. Tilanteesta huolimatta hän jatkoi pelaamista, koska joukkueella oli edessään vuoden tärkein turnaus eli Tukholmassa pelattu major-arvoturnaus.

NiPin matka kotiyleisön edessä päättyi puolivälieriin. Reedtzin vuosi päättyi pari viikkoa myöhemmin pelattuun IEM Winteriin, jossa Love ”phzy⁠” Smidebrant korvasi lohkovaiheen jälkeen tanskalaisen.

– Kehoni vain sammui. Olin tottunut stressiin, jonka takia oksentelin joka toinen päivä, mutta se oli erilaista. Luulen vain, että en pystynyt enää käsittelemään kaikkea. Kaikki CS:ään liittyvä oli kaaosta, joten minun piti vetäytyä, Reedtz avaa sairauslomalle jääntiään.

Pelaajan mukaan NiP oli ymmärtäväinen ja tuki häntä, mutta organisaatio päätti lopulta jatkaa eteenpäin ilman tanskalaista. Reedtzin mahdollisesta paluusta kokoonpanoon ei ikinä käyty kunnon keskustelua.

Reedtz kiisti huhut, joiden mukaan hän olisi saanut sairauslomansa aikana palkkaa NiPiltä. Hän ei nostanut sairauspäivärahaa myöskään Ruotsin tai Tanskan valtiolta, vaikka olisi voinut olla siihen oikeutettu.

Uusi pelipaikka löytyi lopulta vanhasta tutusta osoitteesta eli Astraliksesta, johon Reedtz palasi marraskuussa 2022. Legendan ensimmäinen ottelu Astraliksen kanssa oli 4.12.2022 eli vuosi viimeisen NiP-pelin jälkeen.

Nelinkertaisen major-voittajan ja 19-kertaisen turnauksen parhaaksi pelaajaksi valitun Reedtzin nykyinen joukkue Astralis on tällä hetkellä HLTV.orgin maailmanlistan sijalla 15.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?