Rovio lopettaa alkuperäisen Angry Birdsin myynnin – on liian suosittu

Rovio perustelee päätöstä yhtiön tulevaisuuden kannattavuudella.

Angry Birds on takonut jo yli 10 vuoden ajan rahaa Roviolle.

23.2. 10:11

Rovio poistaa Rovio Classics: Angry Birds -mobiilipelin Google Play Storesta, minkä lisäksi App Storessa pelin nimi vaihtuu.

Poikkeuksellisen ratkaisun taustalla on maksullisen klassikkopelin liian hyvä menestys, joka on vaikuttanut yhtiön muiden pelien kiinnostavuuteen. Rivien välistä voi tulkita pelin syövän yhtiön ilmaispeleistä kertyvien mikromaksujen tuottoa. Tämä taas ei ole hyvä asia pitkässä juoksussa.

Yhtiö ei ole perustellut, miksi peli pidetään App Storessa uudella nimellä (Red’s First Flight), kun Play Storesta se poistetaan kokonaan. Nimenmuutos hankaloittaa kuitenkin merkittävästi pelin löytämistä sovelluskaupasta.

Uutisen julkaisuhetkellä peli löytyy vielä molemmista sovelluskaupoista, joskin nimellä Rovio Classics: AB.

Rovio Classics: Angry Birds on keväällä 2022 julkaistu paranneltu versio alkuperäisestä Angry Birdsistä, joka julkaistiin vuonna 2009.

Uusioversiota on myyty pelaajille 1,19 euron kertamaksulla. Pelissä ei ole mainoksia tai mikromaksuja, joilla peliyhtiöt tekevät ensisijaisesti tiliä.

Pelin aiemmin ostaneet ja laitteilleen ladanneet voivat pelata jatkossakin, mutta jatkossa sen lataaminen ei enää onnistu Androidille. Uusille pelaajille Rovio suosittelee yhtiön katalogista Angry Birds 2:ta (2015), Angry Birds Friendsiä (2013) tai Angry Birds Journeyta (2022). Kaikki ovat ladattavissa ilmaiseksi, mutta niissä on erilaisia mikromaksuja.

Vihaiset linnut ovat Rovion kultakaivos.

Rovion vuoden 2021 liikevaihto oli 286,2 miljoonaa euroa ja voittoa tuli 43,7 miljoonaa euroa. Helmikuun alussa Rovio kertoi aloittavansa keskustelut yhtiön osakkeista tulleista ostotarjouksista. Israelilainen Playtika esitti lähes 700 miljoonan ostotarjouksen tammikuussa, mutta pöydällä on myös muita ehdotuksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?