Tuhannet nörtit valtaavat Messu­keskuksen, jossa lavalle nousevat muun muassa Cledos ja DJ Pauli

Assemblyilla nautitaan tällä kertaa pelaamisesta, livekeikoista, kruunataan änärin maailmanmestari ja pöytälätkän Suomen mestari.

Assembly on kahdesti vuodessa järjestettävä pelifestivaali. Cledos esiintyy tapahtumassa torstai-iltana.

23.2. 12:45

Suomen suurin peli- ja digifestivaali Assembly alkaa torstaina Helsingin Messukeskuksessa. Nelipäiväinen tapahtuma kerää yhteen tuhansia pelaamisesta ja digikulttuurista kiinnostuneita

Winter 23 -ohjelma sisältää muun muassa keikkoja, kilpapelaamista, seminaareja, pöytälätkän SM-kisat sekä monenlaista vapaata pelaamista.

Perinteisessä IS Streamcornerissa striimaavat tapahtuman aikana muun muassa Suvikh, Tinke, Ulttis, Laurenzinaa ja dajoanna. Linkit kaikkien striimaajien kanavalle sekä aikataulut löydät Assemblyn sivuilta.

Ilta-Sanomien Streamcornerissa on tällä kertaa mukana yli 40 striimaajaa.

Livekeikkoja on kahtena päivänä. Torstai-iltana lavalle astuvat kello 21.30 alkaen perätysten suomiräppärit DAVI ja Cledos.

Tulikuuma Cledos julkaisi juuri Jambon kanssa yhteisen Kilsoi-kappaleen, joka on tällä Suomen sinkkulistan ykkönen. Cledos oli ennen kappaleen julkaisua otsikoissa videosta, jolla hän istuu liikkuvan Porschen konepellillä.

Perjantain ja launtain välisenä yönä kello 00 Assemblyn päälavan valtaa DJ Pauli eli Paulin Pelivideot -kanavastaan tunnettu tubettaja ja striimaaja Pauli Matalamäki. Kyseessä on miehen ensimmäinen livekeikka, mutta kokemusta on kymmenistä Twitch-keikoista.

Lue lisää: Pyry, 19, joutui huijatuksi ja perusti sen innoittamana firman – oman alansa ”guru” johtaa nyt miljoona­bisnestä, joka työllistää yli 10 ihmistä

Esportsin saralla suositussa Counter-Strikessa pelataan vain yksi ottelu, kun HAVU ja JANO iskevät yhteen perjantaina kello 15. Showoffin voittaja palkitaan 2000 eurolla ja paikalla BLAST Nordic Masters -karsintaturnaukseen. Häviäjä saa tonnin.

Perjantaina kruunataan NHL-pelin 6vs6-pelimuodon Euroopan mestari, joka pääsee heti lauantaina pelaamaan maailmanmestaruudesta Pohjois-Amerikasta saapuvaa joukkuetta vastaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun 6vs6:n maailmanmestaruudesta pelataan livenä.

Änärin EM-finaali pelataan perjantaina kello 19.30. MM-finaali on vuorossa lauantaina kello 19.30.

Assymylly-tappelupelikokonaisuudessa ovat mukana Guilty Gear: Strive, Super Smash Bros. Ultimate, Street Fighter V, The King of Fighters XV ja Tekken 7. Tuhannen euron palkintorahat tosin jaetaan vain Tekkenissä, Guilty Gearissa ja Ultimatessa. Tekkenin voittaja kruunataan lisäksi Suomen mestariksi.

CS-ottelua voi seurata Pelaajatcomin Twitch-kanavalta. Yle E-urheilu näyttää molemmat NHL-finaalit sekä lauantain Tekken 7 -kisan suorana Twitchissä ja Yle Areenassa.

Laneilla ratkotaan myös pöytälätkän uusi Suomen mestari, nautitaan demoista ja kilpaillaan Cosplayssa. Messualueella tekemistä tarjoavat muun muassa ENCE ja Nintendo, jotka ovat paikalla omilla osastoillaan.

Lue lisää: Susanna kauhistui 14-vuotiaana, kun pelitapahtumassa otetut kuvat levisivät netissä – ”Miksi kukaan tekee tuollaista?”

Lue lisää: Pistooli, kirves, isoja saksia... Järjestyksenvalvoja Jarkko paljastaa, mitä kaikkea teinien suosimaan tapahtumaan yritetään tuoda

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?