Harry Potter -unelmapeli synnytti protesti­aallon – ”vasta­pakettia” myyty 131 000 dollarilla

Hogwarts Legacy myy kuin häkä, mutta myös protestina luotu pelipaketti on käynyt kiitettävästi kaupaksi.

Hogwarts Legacyssa pääsee tutustumaan omalla hahmolla vapaasti Tylypahkaan ja lähitienoisiin.

15.2. 12:49

Harry Potter -velhomaailmaan sijoittuva Hogwarts Legacy on jo nyt kiistatta yksi vuoden 2023 pelitapauksista. Avoimen maailman roolipeli sijoittuu Tylypahkaan ja sen lähiseuduille. Peli on saanut loistoarviot niin kriitikoilta kuin pelaajilta.

Peliä on myös kritisoitu laajalti Harry Potter -kirjailijan J.K. Rowlingin viime vuosina transfobisten kommenttien takia. Sosiaalisessa mediassa kymmenet tuhannet ovat ilmoittaneet boikotoivansa peliä brittikirjailijan takia.

Lue lisää: Harry Potter -fanien unelma­­peli kiihdyttää tunteita – vaaditaan boikottiin, vaikkei J.K. Rowling ole mukana

Protestina J.K. Rowlingille ja Hogwarts Legacylle nettiin on tuotu myyntiin Trans Witches Are Witches -pelipaketti, joka kääntyy suomeksi muotoon transnoidatkin ovat noitia.

– Paketillinen noituutta ja taikuutta ilman transfobiaa, antisemitismiä ja äärioikeistolaisia huijareita. Hylkää Hogwarts Legacyn kiihkoilu ja tue riippumattomia LGBTQ+-sisällöntuottajia, todetaan paketin myyntisivulla.

60 dollaria (56 €) maksava pc-käyttäjille tarkoitettu paketti sisältää kymmeniä LGBTQ+-yhteisöön kuuluvien tekijöiden luomia pelejä, musiikkia ja taidetta. Sitä on myyty tähän mennessä 131 000 dollarin edestä.

Myynnissä on myös halvempi 10 dollaria maksava versio, joka sisältää tismalleen samat tuotteet. Se on tuottanut toistaiseksi 16 000 dollaria. Molempien pakettien tuotot jaetaan tasapuolisesti kaikkien tekijöiden kesken.

Hogwarts Legacyn ensimmäisiä myyntilukuja ei ole vielä paljastettu, mutta se nousi välittömästi Steamin, Xbox-kaupan ja PlayStation Storen myydyimmäksi peliksi.

Peli julkaistiin 9.2. pc:lle, Xbox Seriesille ja PlayStation 5:lle. Huhtikuussa vuorossa ovat Xbox One ja PS4, kun taas Nintendo Switch -pelaajat joutuvat odottamaan heinäkuuhun asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?