Maailman paras CS-pelaaja haukkui tiimi­kaverinsa ala­tyylisesti maan­rakoon

Aleksandr ”s1mple” Kostyliev lyttäsi suorasanaisesti tiimikaveriensa suoritukset välieriin päättyneen IEM Katowicen jälkeen.

Aleksandr ”s1mple” Kostyliev kuvattuna Katowicessa keväällä 2022.

Maailman parhaaksi Counter-Strike-pelaajaksi taas viime vuonna valittu Aleksandr ”s1mple” Kostyliev on turhautunut joukkueensa Natus Vinceren nykytilanteeseen.

Kostylievin ja Na`Vin matka IEM Katowicessa päättyi välieriin, kun Heroic oli parempi luvuin 2–0. Kokoonpanomuutosten kanssa viime aikoina paininut joukkue on viimeksi pelannut finaalissa heinäkuussa 2022.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa 25-vuotias Kostyliev kommentoi suorasanaisesti tiimikavereidensa suorituksia.

– Yleisesti meillä menee hyvin, mutta lavalla jotkut pelaajistamme paskovat yhä housuihinsa. Sanoisin asiat positiivisemmin, mutta tapa miten pelasimme, miten jotkut pelaajistamme kommunikoivat, oli kamalaa katsottavaa ja kuunneltavaa, Kostyliev lyttäsi tiimikaverinsa.

HLTV:lle antamassaan haastattelussa Kostyliev ei maininnut nimiä, mutta totesi ongelman koskevan kahta tai jopa kolme pelaajaa.

– Henkilö vain menee lukkoon, lopettaa kommunikoinnin ja unohtaa tehdä asioita, Kostyliev jatkoi tylyttämistä HLTV:lle.

Na’Vin matka Katowicessa päättyi tänä vuonna välieriin.

Ukrainalaisen Players.comin haastattelussa Kostyliev nimesi kuitenkin joukkueen uusimman vahvistuksen eli 17-vuotiaan Andrii ”npl” Kukharskin ja viime vuonna kokoonpanoon liittyneen 20-vuotiaan Valeri ”b1t” Vakhovskin. Kostylievin mielestä molemmat tarvitsevat treeniä ja kokemusta lavalla pelaamisesta.

Ukrainalaistähti uskoo joukkueensa tarvitsevan ainakin pari kuukautta tai ainakin pari turnausta, että voitoista haaveileminen on taas mahdollista. Hän toivoo joukkueensa olevan selvästi parempi Pariisin majoreilla, jotka pelataan toukokuussa.

Katowicen välierässä Na`Vi-pelaajista hyvin pelasi tilastojen valossa vain lja ”Perfecto” Zalutski (1,19 rating). Kostylievin rating oli 0,93, uuden tulokkaan Kukharskin 0,88, pelinjohtajan Denis ”electroNic” Sharipovin 0,79 ja Vakhvoskin 0,70.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?