Microsoftin 69 miljardin dollarin mega­kauppa vasta­tuulessa – yksi peli kiinnostaa viran­omaisia

Brittivirasto katsoo, että Microsoftin ja pelijätin kauppa voisi vakavasti haitata kilpailua, nostaa hintoja ja vähentää kuluttajien valinnanvaraa.

Microsoft ilmoitti tammikuussa 2022 ostavansa Activision Blizzardin, mutta megakauppa on saanut paljon vastalauseita eri kilpailuviranomaisilta.

10.2. 20:30

Microsoftin suunnitelma ostaa pelijätti Activision Blizzard on joutunut vastatuuleen.

Uusin este on Britannian kilpailuviranomainen, jonka hyväksyntä on kaupan toteuttamiseksi välttämätön. Brittivirasto katsoo, että kauppa voisi vakavasti haitata kilpailua, nostaa hintoja ja vähentää kuluttajien valinnanvaraa.

Myös EU:n ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaiset ovat olleet epäileväisiä.

Lue lisää: Yhdysvallat yrittää estää Microsoftin 68,7 miljardin yritys­kaupan

Lue lisää: EU-komissio aloittaa tutkinnan Microsoftin 68 miljardin euron yritys­ostosta

Pelialalta kasvua hamuava Microsoft ilmoitti reilu vuosi sitten haluavansa ostaa Call of Duty -pelistä tunnetun yhtiön 69 miljardilla dollarilla (64 miljardilla eurolla).

Microsoftin kilpailijat ovat epäilleet, että yhtiö saattaisi rajata huippusuositun Call of Dutyn vain omalle Xbox-konsolilleen. Microsoft on kiistänyt tämän.

Britannian kilpailuviranomainen antaa lopullisen päätöksensä huhtikuussa. Financial Timesin mukaan sen arvioitiin saattavan asettaa kaupan ehdoksi, että Call of Duty myydään.

PELIALAN megakaupan on tarkoitus sulkeutua kesäkuussa 2023. Microsoftilla sekä Activision Blizzardilla oltiin vielä joulukuussa luottavaisia kaupan toteutumisesta suunnitellusti.

Microsoftin omistukseen siirtyisi kaupassa muun muassa Call of Duty-, World of Warcraft-, Overwatch-, Diablo-, Hearthstone- ja Candy Crush -pelisarjat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?