Raju muutos: Assemblyilla pelataan vain yksi CS-ottelu

Assemblyilla pelataan tänä vuonna vain yksi CS-ammattilaisottelu.

Counter-Strike on tällä kertaa harvinaisen vähän esillä Assemblyn esports-ohjelmassa. ENCE kilpaili tapahtuman CS-turnauksessa kesällä 2018.

6.2. 21:45

Helsingin Messukeskuksessa 23.–26. helmikuuta järjestettävän Assemblyn esports-tarjonta on saanut lisäyksen, kun Counter-Strike-ohjelma on selvinnyt.

Pelaajatcomin järjestämässä Showoff-ottelussa HAVU Gaming kohtaa haastajan, joka ratkaistaan 9.2. pelattavalla nettikarsinnalla. Haastajapaikasta pelaavat JANO, Conquer, Enhanced ja EXEN.

Perjantaina 24.2. pelattavan Showoffin voittaja palkitaan 3000 eurolla ja paikalla Nordic Masters -karsintaturnaukseen. Häviäjä saa 1000 euroa.

Lue lisää: HAVU vaihtaa pelaajia – testaa kahta tuttua nimeä

Legendaarinen räiskintäpeli ei ole pitkään aikaan näkynyt näin heikosti Assemblyilla, jos koronan jälkeistä Winter 2022 -tapahtumaa ei lasketa. Siellä huipputason CS:ää ei pelattu lainkaan supistetun ohjelman takia.

Vielä viime kesänä CS oli tapahtuman esports-vetonaulana 15 000 euron ja kahdeksan joukkueen turnauksella. CS on ylipäätään ollut Assembly-historiassa käytännössä aina suurin tai toiseksi suurin esports-turnaus.

Poikkeuksia on ollut, mutta niistä on vierähtänyt jo hetki. Kesällä 2011 ja 2013 kotimaista huippu-CS:ää ei pelattu tapahtumassa missään muodossa.

Counter-Strike on ollut perinteisesti myös assykävijöiden suosiossa.

Esports-ohjelmaan kuuluu CS:n lisäksi muun muassa änäriä. Perjantaina kruunataan NHL:n 6vs6-pelimuodon Euroopan mestari, joka pääsee heti lauantaina pelaamaan maailmanmestaruudesta Pohjois-Amerikasta saapuvaa joukkuetta vastaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun 6vs6:n maailmanmestaruudesta pelataan livenä. Änärikisoissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 28 000 €.

Ohjelmassa on myös Assymylly, eli tapahtumassa kruunataan tappelupelien mestareita. Mukana olevat pelit ovat Guilty Gear: Strive, Super Smash Bros ja Tekken. Valorantissa järjestetään 2vs2-turnaus sekä striimaajien välinen näytösottelu.

Messualueella pääsee tutustumaan muun muassa VR-pelaamiseen, ajo- ja lentosimulaattoreihin sekä vanhoihin arcade-pelikoneisiin. Assyilla kruunataan myös pöytälätkän Suomen mestari.

Luvassa on lisäksi livemusiikkia, kun torstaina esiintyvät suositut kotimaiset räppärit Cledos ja DAVI. Perjantaina lavalle astuu Twitch-keikoistaan tuttu DJ Pauli eli tubettaja Pauli Matalamäki aka Paulin Pelivideot.

IS Streamcorner taas kerää yhteen kotimaisia striimaajia, ja cosplay-kilpailussa palkitaan hienoimmat puvut sekä esitykset. Telian omistama Assembly on Suomen suurin ja monipuolisin pelifestari.

Assembly Winter 2023 -tapahtumaan rakennetaan yli 2000 konepaikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?