Valittiin vuoden mobiili­peliksi – EA tappoi alle vuodessa eikä palauta rahoja

Apex Legendsin mobiiliversio suljetaan toukokuussa.

Apex Legends Mobilen elinkaari jäi alle vuoteen.

1.2. 13:25

EA on antanut kuoliniskun suositun Apex Legends -pelin mobiiliversiolle.

Ilmoitus tuli melkoisena yllätyksenä pelaajille, sillä laadukkaasti toteutettu Apex Legends Mobile julkaistiin toukokuussa 2022. Peli ei ole EA:n mukaan saanut toivottua vastaanottoa, minkä takia se on päätetty lakkauttaa.

Mobiilipelin suursuosiota nauttiva ”isoveli” Apex Legends on battle royale -genren peli. Ne ovat suosittuja myös puhelimilla, ja kilpailijoita ovat alustasta riippumatta olleet PUBG: Battlegrounds, Fortnite ja Call of Duty: Warzone.

Tämä huomioiden EA:n päätös sulkea peli alle vuodessa on hämmästyttänyt monia pelaajia. Varsinkin kun Apex Legends Mobile valittiin viime vuoden parhaaksi mobiilipeliksi niin Applen kuin Googlen sovelluskaupoissa.

Peli on jo poistettu sovelluskaupoista, eikä siihen voi myöskään enää upottaa rahaa. Pelipalvelimet ajetaan lopullisesti alas 1. toukokuuta.

EA on lisäksi vahvistanut, etteivät peliin rahaa käyttäneet pelaajat saa omiaan takaisin. Päätös ei ole ainutlaatuinen, mutta esimerkiksi Stadia-palvelunsa tappanut Google palautti asiakkaiden rahat useamman vuoden ajalta. Samoin on päättänyt toimia Epic Games, joka antoi kuoliniskun Rumbleverse-pelilleen samana päivänä Apex Legends Mobilen kanssa.

Lue lisää: Google lopettaa peli­palvelunsa – asiakkaiden rahat palautetaan

EA on lisäksi lopettanut tekeillä olleen Battlefield Mobilen kehityksen. Siitä vastannut Industrial Toys -pelistudio suljettiin samalla.

Yhtiön mukaan molemmat pelit – Apex Legends ja Battlefield – saatetaan kuitenkin vielä jatkossa nähdä mobiililaitteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?