Suosikkipeli kallistui 7 vuoden jälkeen – ei ole koskaan ollut alennuksessa

Factorion hinta nousi inflaation takia.

Factorio on suosittu simulaattoripeli, joka ei ole seitsemän vuoden aikana ollut kertaakaan alennuksessa.

1.2. 10:23

Yli 3,5 miljoonaa kappaletta myynyt tehtaiden rakennussimulaattoripeli Factorio on kallistunut. Aiemmin 30 dollaria maksanut peli on nyt 35 dollaria. Suomessa pelistä saa pulittaa jatkossa 32 euroa.

Kehittäjät perustelevat korotusta inflaatiolla. Aiempi hinta oli peruja vuodelta 2016, jolloin pelin esiversio julkaistiin Steamissa.

Raivon sijaan ilmoitus on enimmäkseen saanut ylistystä. Moni on toivonut entistä kovempaa korotusta, maksullista lisäosaa tai jotain muuta sisältöä, jotta voisivat tukea kehittäjiä rahallisesti. Pelissä ei ole nykyisellään lainkaan mikromaksuja.

Moni on kuitenkin myös ihmetellyt korotusta näin monen vuoden jälkeen. Useampi Twitter-kommentoija pitää sitä silkkana ahneutena, jotkut taas perusteltuna juuri inflaation takia.

Lue lisää: Kommentti: Maksaisitko 70 € tuotteesta, joka ei toimi? On tuote­ryhmä, jossa se on arki­päivää

Factoriota myytiin alun perin ennakkotilaajille 14 dollarilla. Steamissa esiversiota kaupattiin 20 dollarilla vuonna 2016. Hinta nousi pari vuotta myöhemmin 30 dollariin, ja nousi nyt vuosien jälkeen piirun verran.

Miljoonamyynnin huomioiden Factorio on varsin poikkeuksellinen peli, sillä sitä ei ole koskaan myyty alennuksella. Eräs kehittäjistä kertoi vuonna 2016, että päätöksellä on haluttu kunnioittaa niitä, jotka ovat ostaneet pelin täydellä hinnalla.

– Jos hinta on mielestäsi liian korkea, on sinun valintasi olla ostamatta peliä. Toivomme, että riittävän ajan ja lisäkehityksen avulla vakuutamme sinut sen arvosta, kehittäjä kommentoi Factorion foorumeilla asiaa vuonna 2016.

SuositUSSA simulaattorissa rakennetaan ja automatisoidaan tehtaita. Resurssienhallinta on tärkeässä osassa pelaamista, mutta samaan aikaan pitää puolustautua planeetan vihamielisiltä asukkailta. Pelaajien tuomio pelistä reilun 125 000 arvion jälkeen on ylivoimaisen myönteinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?