Peliarvostelu: Vampyyreja turpaan villissä lännessä – viihdyttävä K18-mätkintä kompuroi kohtalokkaasti

Evil West marssittaa pelaajan mätkittäväksi muun muassa ihmissusia ja vampyyreja, mutta ei vakuuta.

Evil Westin pääosassa on Jesse Rentier, joka mättää vampyyrien lisäksi jos jonkinlaisia olioita turpaan.

30.1. 20:30

Millaista olisi elää villissä lännessä, jos siellä olisi vampyyreita, ihmissusia, zombeja ja muita örkkejä? Flying Wild Hogin kehittämä Evil West -toimintapeli tarjoaa mahdollisuuden kokea sen, mutta ei säväytä kunnolla.

Plussat

  • Mätkintä on ihan hauskaa

  • Pääreitti on merkattu selvästi kartoissa

  • Tarinaa ei ole pitkitetty turhaan...

Miinukset

  • ... mutta se ei herätä mitään ajatuksia tai tunteita

  • Tylsä ja persoonaton päähahmo

  • Sekava värien käyttö asioita ilmaisemaan

  • Tökkii ajoittain pahasti

Evil West tarjoaa yksinkertaisen tarinatilan, jonka voi läpäistä myös yhdessä kaverin kanssa. Toimintapelissä ohjataan kolmannesta persoonasta Jesse Rentieriä, joka on isänsä perustaman pahoja voimia vastaan taistelevan viraston uusi ykkösmies.

Tarinatila on jaettu tehtäviin, jotka noudattavat alusta loppuun samaa kaavaa: Pelaaja etenee kartalla pisteestä A pisteeseen B, ja mätkii samalla erilaisia olioita vastaan niin että soi. Ympäristö ja viholliset sentään vaihtuvat ajoittain, mutta tarina ei tarjoa mieleenpainuvia hetkiä.

Tarina tuo mieleen hyvin keskinkertaisen b-luokan elokuvan, joka on täynnä juustoisia onelinereita. Eipä siis ihme, että ensimmäisen puolitoista tuntisen jälkeen en enää ollut kiinnostunut tarinasta. ”Ohita video” nappulaa tuli hakattua loppua kohden aina yhä enemmän.

Evil West onnistuu muutaman kerran näyttämään oikein kauniilta. Useimmiten grafiikat ja kenttäsuunnittelu ovat kuitenkin tasoa "ihan ok”.

Pelin ”se juttu” on mätkintä, jossa on sentään onnistuttu melko hyvin. Olioita voi lahdata varsijousella, räjähteillä, revolverilla, katkaistulla haulikolla, liekinheittimellä, sähköä ampuvalla aseella sekä erilaisilla mekaanisilla heittoaseilla.

Tappelemiseen tuo oman uniikin tuntumansa eri aseiden ja kykyjen ketjuttaminen. Aluksi voi lamauttaa vihollisen, joka sitten kiskaistaan syliin ja lopuksi posautetaan haulikolla päähän. Tai heitetään vihollinen ilmaan, jonka jälkeen tyhjennetään revolveri.

Veri lentää jatkuvasti ja varsinkin lopetusanimaatiot pursuavat verta, joten K18-ikäraja on enemmän kuin perusteltu.

Örkit ovat hienosti toteutettuja, mutta kestävät alusta loppuun melkoisen määrän osumia.

Niin hyvin kuin mätkintä on toteutettu, käy se kuitenkin pidemmän päälle tylsäksi.

Kaikki muu pelissä – kentät, eteneminen, hahmon kehittäminen, grafiikat, hahmomallinnus – ovat nimittäin sen hyvin keskinkertaisesti tehtyä. Mikään ei säväytä oikein hyvällä tai edes huonolla tavalla.

Peli pyörii pc:llä luvattoman heikosti. Varsinkin tiukoissa tilanteissa, joissa on paljon räjähdyksiä tai efektejä ruudulla, nykimistä riittää.

Miinusta on annettava myös värien käytöstä. Esimerkiksi taistellessa oranssin eri sävyt voivat tarkoittaa aivan eri asioita, kuten iskun väistämistä/torjumista tai vastustajan lopettamista. Tähän kun vielä lisätään useissa tilanteissa väritykseltään punertavat ja oranssihtavat pelikentät, niin sekaannuksilta ei voi välttyä.

Liian useasti taistelu käydään punertavassa tunnelmassa, kun liekit roihuavat.

Evil West on pelejä, jota unohdan ihan mielelläni. Se on alusta loppuun keskinkertainen, eikä missään kohtaa säväytä.

Plussaa on kuitenkin annettava tarinatilasta. Sen läpäiseminen vie arviolta noin kahdeksan tuntia, joten nostan hattua, ettei sitä ole pitkitetty. Harmi että kehitystyö jäi puolitiehen.

FAKTA

Evil West

Kehittäjä: Flying Wild Hog

Julkaisija: Focus Home Interactive

Ikäraja (pegi): 18

Saatavilla: Pc (testattu Intel i5-11600k @ 4,5 GHz / Nvidia GeForce RTX 3060 Ti FTW3 Ultra (8 Gt), 32 Gt ddr4 3200 MHz), PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?