Sabotoidaanko uusien joukkueiden mahdollisuudet? Suurimman CS-turnauksen muutos sai veren kiehumaan

Muiden kuin huippujoukkueiden tie Counter-Striken major-turnaukseen on entistä pidempi ja rankempi.

Tanskalainen BLAST järjestää ensimmäisen major-turnauksensa Pariisissa keväällä 2023.

27.1. 21:30

Pariisissa toukokuussa pelattavan Counter-Striken arvoturnauksen eli BLAST.tv Paris Major 2023:n osallistujat ratkotaan uudella tavalla. Edellisistä majoreista poiketen karsinnat on jaettu kolmeen vaiheeseen: avoin karsinta, suljetut karsinnat ja RMR-loppukarsinta.

Suurin muutos koskee avointa vaihetta, sillä esimerkiksi Euroopassa karsintoja järjestetään vain kaksi aiemman neljän sijaan. Alun perin karsintoja oli vain yksi, mutta BLAST lisäsi toisen karsinnan, kun pelaajat ja katsojat nostivat asiasta metelin.

– Yksi avoin karsinta majoria varten on katastrofi. Sinulla ei ole varaa olla kipeä, kärsiä nettiyhteyteen tai tietokoneeseen liittyvistä ongelmista, mistään muustakaan tai kohdata huijareita. Onnea matkaan, purnasi HEET-joukkueen manageri Vivien ”GoY” Goyon ennen muutosta.

– Ihmettelen yhä, miksei BLAST tee asioita kunnolla. Näyttää siltä, että tavalliseen tapaan he välittävät vain kumppaneistaan ja parhaista joukkueista, kritisoi puolestaan Mathias "MSL" Lauridsen niin ikään ennen muutosta.

Toisen karsinnan lisääminen sai välittömästi kiitosta muun muassa Lauridsenilta, jonka vastarakennettu joukkue kilpailee avoimissa karsinnoissa.

Muutos sorsii nimenomaan upouusia joukkueita, jotka eivät voi mitenkään saada suoraa kutsua suljettuun karsintavaiheeseen. Alkuperäisen ilmoituksen mukaan ne olisivat vain saaneet yhden mahdollisuuden onnistua. Nyt on sentään varaa epäonnistua ensimmäisellä yrittämällä.

Suljettuun karsintaan kutsutaan aiempien saavutusten perusteella menestyneitä joukkueita. Yksi näillä näkymin kutsun saava on suomalainen HAVU Gaming. Suljetusta karsintavaiheesta parhaat etenevät RMR:ään, jolla ratkaistaan arvoturnauksen osallistujat.

FAKTA

BLAST.tv Paris Major 2023:n karsinnat (Eurooppa)

13.–14.2. Avoin karsinta #1 (8 parasta seuraavaan vaiheeseen)

14.–15.2. Avoin karsinta #1 (8 parasta seuraavaan vaiheeseen)

16.–19.2. Suljetut karsinnat (kaksi 16 joukkueen lohkoa, yhteensä 18 joukkuetta jatkoon)

3.–12.4. RMR-karsinnat (kaksi 16 joukkueen lohkoa, yhteensä 17 joukkuetta majoreille)

8.–21.5. BLAST.tv Paris Major 2023 (24 joukkuetta kilpailemassa 1,25 miljoonasta dollarista)

Uuden suljetun karsintavaiheen lisääminen kokonaisuuteen on jakanut mielipiteitä. Pääosa pitää sitä hyvänä, koska parhaiten pärjäävät ja fanien suosikkijoukkueet pääsevät todennäköisemmin kilpailemaan major-paikoista.

Moni on toivonut avoimia karsintoja jatkossakin, sillä niiden kautta kenellä tahansa on mahdollisuudet päästä pelaamaan majoreille. Uusi lisävaihe eli suljettu karsinta parantaa vain entisestään huippujoukkueiden mahdollisuuksia.

Pariisissa keväällä pelattavaan major-turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta ympäri maailmaa. RMR-karsintavaiheeseen ovat paikkansa jo lunastaneet muun muassa suomalaisorganisaatio ENCE sekä Aleksi ”Aleksib” Virolaisen kipparoima Ninjas in Pyjamas.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?