Twitchistä potkut saaneet striimaajat dominoivat nyt YouTubessa

Muun muassa IShowSpeed ja DrDisrespect kuuluvat YouTuben pelipuolen suosituimpiin nimiin. Molemmat ovat Twitchin bännilistalla.

YouTuben suorien pelilähetysten suosio on kasvanut viime vuosina, mutta Twitch on yhä selvä markkinajohtaja.

22.1. 11:45

YouTuben suosituimpiin pelistriimaajiin kuuluu useita entisiä Twitch-tähtiä, uutisoi Streams Charts, joka on käynyt läpi vuoden 2022 dataa.

Palvelun suosituin pelistriimaaja oli viime vuonna Darren ”IShowSpeed” Watkins Jr., jolla on YouTubessa peräti 11 miljoonaa tilaajaa. 18 vuotta 21. tammikuuta täyttävä nuorukainen saavutti miljoonan tilaajan rajapyykin kesäkuussa 2021, joten kasvu on ollut nopeaa.

Toiseksi suosituin oli Kuzuha-niminen vtubettaja, joka esiintyy striimeissään virtuaalihahmona. Kolmanneksi ylsi John ”TimTheTatman” Betar ja hänen peräänsä Guy ”DrDisRespect” Beahm.

Watkins Jr.:n lähetyksiä katsottiin viime vuonna 37 miljoonan tunnin edestä. Kuzuha ylsi 28 miljoonaan katsottuun tuntiin, Betar 27 miljoonaan, Beahm melkein 25 miljoonaan ja viidenneksi yltänyt Pekora reiluun 23 miljoonaan.

Striimaajien suosio on vielä kaukana ykköskilpailijan eli Twitchin kärkinimistä: Twitchin kärkinimi oli Félix ”xQc” Lengyel 221 miljoonalla katselutunnilla. Kärkikymppiin vaadittiin vähintään 66 miljoonaa katselutuntia.

Lue lisää: Twitchin katsotuimmasta striimaajasta ei epä­selvyyttä – tässä top10

Watkins Jr. ja Beahm ovat kumpikin saaneet porttikiellon Twitchiin.

Watkins Jr. sai potkut joulukuussa 2021 asiattomien kommenttiensa takia. Miehen suosio räjähti hetkeä myöhemmin YouTuben puolella. Nuorukainen oli viime vuonna otsikoissa muun muassa ammuttuaan raketteja kotinsa sisällä, solvattuaan kiinalaisia rasistisesti sekä mainostettuaan kyseenalaisia kryptovaluuttapalveluita.

Lue lisää: Huippusuosittu tubettaja sytytti ilo­tulitteen huoneessaan – striimasi kaiken nettiin: ”Ei ei ei”

Beahm potkittiin alustalta tuntemattomasta syystä 2020, eikä syy ole vieläkään paljastunut. Beahm ja Twitch sopivat asiaan liittyvän oikeuskiistan vuonna 2022. Sovinnon yksityiskohtia ei ole kerrottu, mutta tubettaja ei ole vieläkään tervetullut alustalle.

Myös Betar ja viime vuoden kuudenneksi katsotuin Ludwig ”Ludwig” Ahgren ovat entisiä Twitch-tähtiä. He vaihtoivat kuitenkin striimausalustaa rahakkaan yksinoikeussopimuksen takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?