Nais­tähden haukkuminen toi pika­potkut kilpa­pelaajalle – ”Ihmiset heittävät uransa kaivoon vain ollakseen misogynistisiä”

Nainen jakoi kuvakaappauksia saamistaan kommenteista, jotka lähtivät nopeasti leviämään.

League of Legends on yksi suosituimmista pc-peleistä,

19.1. 10:02

Bulgarialainen League of Legends -ammattilainen Nicolai ”Nicolaiy” Garkov hankki potkut harvinaisen typerällä tavalla.

Garkov päätyi samaan peliin maineikkaan G2 Esportsin naispelaajan Maya ”Caltys” Henckelin kanssa. Henckelin suoritukset ottelun alussa eivät ilmeisesti miellyttäneet Garkovia, joka solvasi naista seksistisesti useita kertoja ottelun aikana.

Garkovin kommentit paljastuivat, kun Henckel julkaisi kuvakaappauksia Twitterissä. Nopeasti leviämään lähtenyt twiitti on saanut jo 2,7 miljoonaa näyttökertaa.

– Ah, olet nainen. Selittää paljon. [...] Meillä on nainen pelaamassa hypercarryna, joten tämä on gg [peli ohi]. [...] Hän ei pysty painamaan mitään nappia, joten miten hän voi kantaa meidät voittoon XD, Garkov kirjoitti kuvakaappausten mukaan.

Naisen twiitti tavoitti myös MS Companyn, jota Garkov edusti tilanteen tapahtuessa.

Ranskalaisorganisaatio ilmoitti kaksi tuntia Henckelin twiitin jälkeen antaneensa pelaajalle potkut pysyvästi. Garkov ehti edustaa organisaatiota vain viikon.

LoLin naisten kilpapelipuoleen keskittyvä toimittaja kertoo Garkovin aluksi seisoneen sanojensa ja toimintansa takana. Seuraavana päivänä hän julkaisi poisti twiitit ja julkaisi anteeksipyynnön, jonka uskotaan olevan jonkun toisen kirjoittama. Pelaaja on anteeksipyynnön julkaisemisen jälkeen poistanut Twitter-tilinsä.

MS Company kilpailee LoLin Ranskan-liigan eli LFL:n toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Yksi joukkueen pelaajista on suomalainen Jasper ”Zimba” Hytönen, joka kutsui Garvkoin kommentteja vastenmielisiksi.

– Henkilökohtaisesti en tiennyt paljoakaan hänen taustastaan, mutta odotan jokaisen ammattilaisen osaavan käyttäytyä asemansa vaatimalla tavalla, oli kyseessä sitten tiimikaveri tai ei, Hytönen kirjoitti eräälle kommentoijalle.

Asiaa koskevassa Reddit-ketjussa on myös hämmästelty pelaajan käytöstä, varsinkin kun seuraamukset olivat nähtävissä.

– Kuvittele itsesi kertomassa vanhemmillesi, että menetit helpon rahan työsi, koska et pystynyt olemaan olematta kusipää naista kohtaan, kuuluu yksi ketjun suosituimmista kommenteista.

– Ihmiset todella heittävät uransa kaivoon vain ollakseen misogynistisiä, ihmetteli toinen käyttäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?