Uusi HBO-sarja sai netin lääpälleen: IMDB-arvosana 9,5/10 – ”Vaimoni on koukussa”

The Last of Us on alkuvuoden puhutuin tv-tapaus.

Pedro Pascal näyttelee Joelia, joka on sarjan toinen päähenkilö.

17.1. 12:54

HBO:n alkuvuoden ykkössarja eli suosittuun samannimiseen videopeliin perustuva The Last of Us on saanut lentävän lähdön.

Pelisovitus on saanut erinomaiset arviot niin kriitikoilta kuin katsojilta. IMDB:ssä arvosana on ensimmäisen jakson ja 31 000 arvion jälkeen 9,5/10. Rotten Tomatoes kertoon 99 prosentin kriitikoista ja 96 prosentin katsojista pitäneen sarjasta.

Yhdysvalloissa ensimmäinen jakso esitettiin sunnuntai-iltana, joten Suomessa sarjaa pääsi katsomaan HBO Maxin kautta vasta maanantain puolella.

Lue lisää: HBO teki tv-sarjan yhdestä kaikkien aikojen video­peleistä: Mega­budjetilla tuotettu The Last of Us on tunteikas ja brutaali

Sosiaalisessa mediassa sarja on saanut laajalti kehuja.

– Olipa itseasiassa aika jees! Hyviä näyttelijöitä ja pelien fiilis mielestäni aika hyvin tallessa, kommentoi eräs suomalaiskatsoja HBO Maxin Facebookissa.

– Loistavaa, kyllä nyt on laadukasta tuotantoa! Ylitti jopa odotukset, lisäsi toinen suomalainen Facebookissa.

Redditissä sarja on niin ikään saanut kehuja toisensa perään. Ylistäviä kommentteja löytyy läjäpäin muun muassa Television-, PS5-, TheLastOfUs- ja TheLastOfUsHBO-keskustelualueilta.

– He kuvasivat osan näistä kohtauksista samalla tavalla kuin pelissä, mutta se ei tuntunut irralliselta tai fanien palvelulta.

– He oikeasti onnistuivat. Mitä helvettiä, vaikka arviot olivat positiivisia, en todellakaan uskonut tähän.

Ellie (Bella Ramsey) ja Joel (Pedro Pascal) kulkevat yhdessä läpi Pohjois-Amerikan.

– Videopeleistä piittaamaton vaimoni on koukussa tähän, vaikka ei välitä pelistä. Se pelkästään tekee tästä minun kannaltani onnistuneen (plus sarja on loistava).

– Bella Ramsey on niin uskottava Ellienä.

– Juuri tällä tavalla kuvittelin pelisovituksen. Erinomaista työtä.

– Yksi jakso tästä sarjasta on jo asettanut videopelisovituksille uuden tason. Aivan loistava.

Kritiikkiä on tullut Ellien näyttelijästä Bella Ramseysta, joka ei ole miellyttänyt kaikkia. Lisäksi moni on pitänyt sarjan maailmanlopun jälkeistä asetelmaa liian moneen kertaan nähtynä.

Kaikkein eniten keskustelua on kuitenkin ollut sarjan julkaisutahdista: perinteinen jakso per viikko ei ole kaikkien suosiossa. Moni olisi halunnut ahmia koko sarjan kerrallaan avausjakson nähtyään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?