Conquer Gaming on CS:n uusi Suomen mestari – liiga päätyy roskikseen

Conquer Gaming on historian neljäs organisaatio, joka on kruunattu Suomen mestariksi.

Conquer Gaming oli finaalissa askeleen edellä Exen Esportsia.

16.1. 13:30

Suositun räiskintäpelin Counter-Striken uusi Suomen mestari on Conquer Gaming. Mestaruus on joukkueelle ensimmäinen laatuaan.

Conquer voitti SM-finaalissa Exen Esportsin 2–0 (Ancient 16–9, Inferno 16–6). Conquerissa pelaavat Joel ”jelo” Lentonen, Eetu ”eDi” Astikainen, Jere ”Elfern” Nissi, Topi ”LYNXi” Kauppi ja Niko ”choco” Munukka.

Välieriin ylsivät Heimo Esports ja Kuusamo.gg. Puolivälierissä putosivat Limppari, glaani, RoundsGG ja TMVG Rctic, joka voitti liigan kevätkauden. Silloin SM-liigassa pelattiin vain rahapalkinnoista, sillä Suomen mestaruus jaettiin vain syyskaudella.

Lue lisää: CS:n hämmentävä SM-liiga päätökseen – mestarin viesti kiteyttää farssin

Suomen mestarin kruunaaminen oli vähällä jäädä tapahtumatta, sillä SM-liigan takana oleva Suomen elektronisen urheilun liitto eli SEUL irtisanoi marraskuussa yhteistyösopimuksensa TBZ Esports Oy:n kanssa. TBZ vastasi liigan varsinaisesta toteutuksesta ja käytännön asioista.

– TBZ Esports Oy on ilmoittanut, ettei se kykene täyttämään yhteistyösopimuksessa sovittuja taloudellisia velvoitteita ja siten TBZ Esports Oy rikkoo osapuolten välistä yhteistyösopimusta, liitto perusteli irtisanomista.

SEUL ilmoitti joulukuussa peluuttavansa liigan loppuun, mutta huomattavasti pienemmällä palkintopotilla. Alun perin pudotuspeleissä piti pelata Suomen mestaruuden ohella 10 000 euron palkintorahoista, mutta lopulta liitto lupasi vain 3000 euron minimipotin.

Palkintopotti jäi lopulta luvattuun minimipottiin. Conquer Gaming kuittasi voitosta 1500 euroa, EXEN hopeasta tonnin ja välieriin selvinneet kumpikin 250 €.

Lue lisää: CS:n SM-liiga pelataan sittenkin loppuun – palkinnoille kylmää kyytiä

Nyt nähty kahden kauden SM-liigakokonaisuus oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Taloudellisten murheiden, sekavan viestinnän ja heikkojen katsojalukujen lisäksi Suomen kovimmat nimet, kuten HAVU Gaming, jättivät osallistumatta.

Vuonna 2023 Suomen mestaruus jaetaan uudella tavalla, sillä SM:t järjestää Elisa Esports. Tammi--kesäkuun aikana pelataan kaksi Elisa Open -liigakautta, joiden finalistit kutsutaan syksyllä pelattavaan SM-turnaukseen.

Fakta

CS:GOn Suomen mestarit

2016: ENCE (allu, suNny, xartE, Juhob, naSu)

2017: HAVU Gaming (xartE, REFLEX, KHRN, Aleksib, sergej)

2018: ENCE (allu, Aerial, xseveN, Aleksib, sergej)

2019: SJ Gaming (arvid, SADDYX, KHRN, xartE, Jamppi)

2020: HAVU Gaming (sLowi, ZOREE, sAw, doto, xseveN)

2021: HAVU Gaming (sLowi, ZOREE, xseveN, Aerial, jemi)

2022: Conquer Gaming (jelo, eDi, Elfern, LYNXi, choco)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?