Microsoft nostaa peliensä hintoja

Xbox Seriesin pelit maksavat jatkossa 70 eurosta ylöspäin.

Xboxin omien studioiden peleistä saa jatkossa pulittaa enemmän.

7.12.2022 20:20

Microsoft nostaa pelistudioidensa kehittämien pelien hintaa Xbox Series -konsoleille, uutisoi IGN.

Microsoft on aiemmin pyytänyt Xbox Game Studiosin julkaisemista peleistä 60 dollaria, mutta vuodenvaihteen jälkeen hinta nousee 70 dollariin eli euroissa vähintäänkin samaan.

Hinnankorotus johtuu Microsoftin mukaan pelien laadukkaasta sisällöstä, laajuudesta ja kehityksen monimutkaisuudesta. Microsoftin omistamien pelistudioiden ensi vuoden odotetuimmat pelit ovat Starfield, Forza Motorsport ja Redfall. Kaikki kolme peliä saapuvat heti julkaisun yhteydessä Xboxin maksulliseen tilauspalveluun eli Game Passiin.

Hinnanmuutos ei ole yllätys, sillä esimerkiksi Sony ja Ubisoft ovat nostaneet hintoja jo aiemmin.

Xbox Seriesin pelit ovat korotuksesta huolimatta lähtökohtaisesti halvempia kuin Sony PlayStation 5:llä, sillä japanilaisyhtiö pyytää lippulaivakonsolinsa peleistä jopa 80 euroa verkkokaupassaan.

Odotetun korotuksen jälkeen moni odottaa nyt, mitä Microsoft tekee Xbox Series -konsoliensa kanssa. Niiden hintaa ei ole vielä nostettu kertaakaan kahden vuoden aikana.

Sony ilmoitti elokuussa nostavansa PlayStation 5:n hintaa. Euroopassa konsoli kallistui 50 eurolla. Sonyn supersuositusta konsolista saa maksaa nyt 500–600 euroa riippuen siitä, että onko kyseessä levyasematon vai asemallinen malli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?