Uusi CS-kartta jakaa ammattilaiset: ”Liikaa paskaa ja avoimia paikkoja”

Hampus ”hampus” Poser ei tykkää Anubis-kartasta ainakaan sen ulkonäön perusteella.

Ninjas in Pyjamasissa pelaavan Hampus Poserin mielestä Anubis-kartta muistuttaa kilpailevaa Valorant-peliä.

29.11.2022 12:15

Valve yllätti hiljattain Counter-Strike-pelaajat, kun AWP ja M4A1-S kokivat muutoksia, mutta lisäksi legendaarinen Dust II korvattiin uudella Anubis-kartalla.

Lue lisää: Counter-Strike päivittyi yllättäen: Kahteen suosikki­aseeseen iso muutos ja uusi kilpa­kartta

Varsinkin Anubisin lisääminen osaksi pelin aktiivista karttavalikoimaa on jakanut mielipiteet. Useampi ammattilaispelaaja kertoi viikonloppuna BLAST-liigafinaalien yhteydessä mielipiteensä muutoksesta HLTV.orgille.

G2:n Nemanja ”huNter-” Kovač ei ole mielissään muutoksesta – varsinkaan kun legendaarinen kartta heivattiin sivuun aivan uuden tieltä. Kovačin mielestä Valve olisi pitänyt tuoda Cobblestone tai Cache mieluummin takaisin. Hän on muutenkin vanhojen karttojen perään.

– Olisin halunnut Cachen, Trainin tai Tuscanin mieluummin, mutta en ole pelannut Anubista vielä, joten en tiedä siitä. Minusta se näyttää Valorant-kartalta. Liikaa paskaa ja avoimia paikkoja... Kuulostaa Valorantilta, eikö? NiPin Hampus ”hampus” Poser vastasi naama vakavana.

Aivan eri kannalla on puolestaan Team Liquidin Nicholas ”nitr0” Cannella, joka sanoo olevansa uusien karttojen puolella.

– En ole täysin varma siitä kartasta. [...] Aina kun he lisäävät uuden kartan, se on mielenkiintoista, joten olen innoissani, Cannella iloitsi muutosta.

Heroic-valmentaja Richard ”Xizt” Landström on FaZe-tähti Håvard ”rain” Nygaardin kanssa niin ikään iloinen muutoksesta. Molemmat pitävät uusien karttojen tuomista peliin hauskana asiana.

Virolainen supertähti Robin ”ropz” Kool taas piti Anubisin lisäämistä outona ratkaisuna, mutta hänellä ei ole mielipidettä kartasta. Samaa sanoi useampi vastannut pelaaja, sillä kartan harjoittelu on useimmilla joukkueilla vasta alkamassa.

Anubis on ensimmäisen kerran mukana ykköstason CS-turnauksessa 14.–18.12. kun BLAST World Finals -turnaus pelataan Abu Dhabissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?