Maailman paras pelaaja ihmettelee CS:n muutosta: ”Tyhmiä ihmisiä”

Aleksandr ”s1mple” Kostyliev ei ymmärrä täysin Valven tekemiä päätöksiä.

"s1mple” ei ole täysin vakuuttunut Valven päätöksistä.

24.11. 13:15

Ukrainalainen Counter-Strike-supertähti Aleksandr ”s1mple” Kostyliev kertoi BLAST Premier Fall Finals -tapahtuman mediapäivän aikana ajatuksistaan viime viikonloppuna julkaistusta päivityksestä.

Päivityksessä ikoninen Dust II -kartta siirrettiin sivuun uudemman Anubisin tieltä. Lisäksi AWP:n lippaaseen mahtuu jatkossa vain viisi ammusta kymmenen sijaan, minkä lisäksi M4A1-S tekee pitkältä etäisyydeltä hieman vähemmän vahinkoa kuin aiemmin.

Lue lisää: Counter-Strike päivittyi yllättäen: Kahteen suosikki­aseeseen iso muutos ja uusi kilpa­kartta

Vuosien 2018 ja 2021 parhaaksi pelaajaksi valittu Kostyliev ihmetteli varsinkin karttamuutosta, koska esimerkiksi mielipiteitä jakava Ancient on yhä osa karttavalikoimaa. Monien mielestä Ancient ei ole muuttunut tarpeeksi sopiakseen kilpailulliseen pelaamiseen.

– Joskus tuntuu, että Valvella työskentelee tyhmiä ihmisiä, koska he eivät ymmärrä [Ancientin] CT-puolen olevan liian ylivoimainen, Kostyliev tylytti CS-julkaisijaa Valvea.

Kostyliev myös totesi kilpakäyttöön tulevien uusien karttojen kärsivän aina erilaisista bugeista ensimmäisen kuukauden. Hän kuitenkin pitää Anubisista hyvänä karttana. Sen tieltä heitettyä Dust II:ta hän ei sen sijaan jää kaipaamaan, koska on kyllästynyt siihen.

– Haluaisin Trainin takaisin. Se oli paras kartta. Se on hyvässä tasapainossa, Kostyliev paljasti haastattelijoille.

Ukrainalaisen mielestä hyvä karttavalikoima olisi seuraava: Inferno, Nuke, Overpass, Mirage, Train, Tuscan ja Anubis. Kahteen viimeiseen karttaan hän tekisi kuitenkin suuria muutoksia.

24-vuotias ukrainalaistähti kommentoi tilaisuudessa myös asemuutoksia. AWP:n ammusmäärään hän on toivonut muutosta jo pidemmän aikaa. Hän ei myöskään vaihda pois M4A1-S:stä, jonka kauas tekemää vahinkoa laskettiin päivityksessä.

– Minusta tuntuu, ettei sillä ole merkitystä, jos ammut päähän. Testasin kaikki etäisyydet, keskipitkät ja pitkät. Se tekee saman määrän vahinkoa, jos ammut kahdesti päähän.

Osa tähden joukkuekavereista on muutoksen takia kuitenkin palannut M4A4:ään, joka on hieman kalliimpi, mutta lippaaseen mahtuu muutama ammus enemmän. Kostyliev olisi itse pienentänyt M4A1-S:n lipaskokoa eikä laskenut vahingon määrää.

Kostylievin joukkue Na’Vi kilpailee parhaillaan BLAST Premier Fall Finals 2022 -turnauksessa, jossa päivityksen tuomat muutokset eivät ole vielä käytössä. Na’Vi voitti lohkovaiheen avausottelussaan Fluxon 2–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?