Elden Ring nuiji God of Warin – huippu­pelien lopullinen paremmuus ratkeaa ensi kuussa

God of War Ragnarök jäi ilman palkintoja Golden Joystick Awardsissa.

Golden Joystick Awards valitsi Elden Ringin vuoden peliksi. God of War Ragnarök ei ollut ehdolla muissa kategorioissa, mikä on ihmetyttänyt monia.

23.11. 14:44

Kumpi on vuoden 2022 paras peli: Yli 15 miljoonaa myynyt fantasiatoimintaroolipeli Elden Ring vai PlayStationin yksinoikeushitti, toimintaseikkailu God of War Ragnarök?

Riippuu vastaajasta, mutta moni seuraa innolla myös palkintogaalojen valintoja. The Golden Joystick Awards valitsi esimerkiksi Elden Ringin vuoden pelikseen ylitse Ragnarökin.

Ehdolla vuoden peliksi olivat lisäksi Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West, Immortality, Mario + Rabbids: Sparks of Hope, Return to Monkey Island, Teardown, Xenoblade Chronicles 3, Bayonetta 3, Call of Duty: Modern Warfare 2 ja Neon White.

Kaiken kaikkiaan Elden Ring voitti neljä palkintoa gaalassa, joka järjestettiin jo 40. kerran. Se palkittiin vuoden pelin lisäksi visuaalisesta designista, moninpelistä ja kriitikoiden valintana.

Ragnarök jäi sen sijaan gaalassa ilman yhtään palkintoa, mikä on kummastuttanut monia sosiaalisessa mediassa. Moni kommentoija ei kuitenkaan tajunnut, että Ragnarök ei ollut ehdolla kuin vuoden peliksi, koska muiden kategorioiden yleisöäänestys päättyi jo ennen pelin julkaisua.

Ragnarökin puuttuminen listoilta vaikutti todennäköisesti ainakin kahteen kategoriaan: parhaaseen tarinankerrontaan ja vuoden PlayStation-peliin. Ensimmäisen vei Horizon Forbidden West ja jälkimmäisen kissapeli Stray, joka on tosin julkaistu myös pc:lle.

  • Katso kaikki Golden Joystick -voittajat uutisen lopusta

Elden Ringin ja Ragnarökin välinen kisailu huipentuu 8. joulukuuta järjestettävään The Game Awardsiin, joka on nykyisin alan seuratuin peligaala – joskin lähinnä tapahtumassa esitettävien trailereiden takia.

The Game Awardsissa Ragnarökillä on 10 ehdokkuuta ja Elden Ringillä 7. Vuoden peli -tunnustukset ovat toistaiseksi 1–1, sillä Ragnarök voitti pari päivää ennen Golden Joystick -gaalaa BIG Conferencen jakaman palkinnon.

FAKTA

The Golden Joystick Awards 2022

Vuoden peli: Elden Ring

Odotetuin peli: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

PlayStation-peli: Stray

Xbox-peli: Grounded

Nintendo-peli: Pokémon Legends Arceus

Pc-peli: Return to Monkey Island

Kriitikoiden valinta: Elden Ring

Pelistudio: FromSoftware

Läpimurto: Vampire Survivors

Peliyhteisö: Final Fantasy 14

Yhä pelataan: Genshin Impact

Tarinankerronta: Horizon Forbidden West

Moninpeli: Elden Ring

Indiepeli: Cult of the Lamb

Lisäosa: Cuphead: The Delicious Last Course

Visuaalinen design: Elden Ring

Early Access: Slime Rancher 2

Äänimaailma: Metal: Hellsinger

Näyttelijä: Manon Gage (Marissa Marcel, Immortality)

Traileri: Goat Simulator 3 Announcement Trailer

Laite: Steam Deck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?