166 tuntia ”maailman tylsintä peliä”– itse­kidutus­maraton tuotti 1,1 miljoonaa dollaria

Desert Bus for Hope 2022 -tapahtuma oli jäätävä menestys. Se keräsi 1,1 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen.

Piinallisen tylsää Desert Busia pelaamalla kerättiin muhkea summa hyväntekeväisyyteen.

24.11. 10:00

Nettiklassikkoksi nousseella ja ”maailman tylsimmäksi peliksi” usein kutsutulla Desert Bus -pelillä on kerätty 1 133 895 dollaria hyväntekeväisyyteen.

Desert Bus for Hope -tapahtumalla kerätyt varat saatiin kasaan pelaamalla peliä 166 tuntia putkeen. Koko pelimaraton striimattiin luonnollisesti nettiin.

Tältä näyttää tylsääkin tylsempi Desert Bus:

Pelissä ohjataan bussia, jolla lähdetään liikenteeseen Tusconista määränpäänä Las Vegas. Reitin ajaminen kestää noin kahdeksan tuntia, sillä bussi kulkee korkeintaan 45 mailia tunnissa eli 72 kilometriä tunnissa.

Desert Busisin tekee tylsäksi se, että pelaajan ainoa tehtävä on painaa kaasua ja pitää bussi tiellä. Ohjaus nimittäin puoltaa oikealle. Matkan aikana ei tapahdu mitään – jos ötököiden osumista tuulilasiin ei lasketa.

Minipeli on osa 90-luvulla 16-bittiselle Sega CD:lle tehtyä Penn & Teller: Smoke & Mirros -kokoelmaa, jota ei koskaan kuitenkaan julkaistu virallisesti. Kokoelma vuoti kuitenkin myöhemmin nettiin, jossa se elää nyt omaa elämäänsä.

Vuonna 2007 alkanut Desert Bus for Hope -tapahtuma on kerännyt jo lähes 9,5 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen. Kerätty summa menee aina kokonaisuudessaan Child's Play -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka lahjoittaa leluja ja pelejä lastensairaaloihin.

Rahaa kerättiin tällä kertaa muun muassa huutokauppaamalla ja arpomalla peliaiheisia tavaroita sekä tarjoamalla viihdettä laidasta laitaan. Viikon aikana esimerkiksi avattiin mysteerilaatikoita, tanssittiin, pelailtiin muitakin pelejä ja suoritettiin katsojahaasteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?