Elisa lataa pöytään kovat luvut Espoon CS-turnauksesta – ”Kebabbilan kautta kotiin”

Elisa Masters Espoo keräsi lähes 10 000 kävijää paikan päälle ja sai netissä yli viisi miljoonaa katselustarttia, sanoo Elisa esports-pomo Teemu Koski.

Elisa Masters Espoo keräsi kolmen päivän aikana lähes 10 000 kävijää Metro Areenalle.

22.11. 13:52

Suomen historian toinen esports-areenatapahtuma eli Elisa Masters Espoo järjestettiin viikonloppuna onnistuneesti Metro Areenalla.

Tapahtuma sai positiivisen vastaanoton niin paikan päällä olleilta vierailijoilta kun verkon kautta seuranneilta. 200 000 dollarin Counter-Strike-turnauksen voittoa juhli lopulta Fnatic.

– Sunnuntaina oli vähän kisaväsymystä, mutta nyt on ihan hyvä fiilis. Skippasin jatkotkin ja tulin kebabbilan kautta kotiin, Elisan esports-pomo Teemu Koski kertoo naureskellen fiiliksistään IS:lle.

Teemu Koski oli iloinen Elisa Masters Espoon saamaan vastaanottoon. Kuva Assembly Summer 2022 -tapahtumasta.

Espooseen saapui kolmen päivän aikana lähes 10 000 kävijää. Varsinkin aitioissa ja vipeissä oli ruuhkaa, sanoo Koski.

– Alle kymmenen prosenttia kävijöistä oli alaikäisiä. Pääasiassa nuoria miehiä eli 18–35-vuotiaita. Tarkemmin tiedetään viikon kahden sisään, Koski avaa ensitietojen perusteella kävijöiden ikäjakaumaa.

Metro Areenan ravintolatarjonnan myynnistä ei ole myöskään vielä tarkkoja tietoja, mutta Koski sanoo kuulleensa pääpäivän eli lauantain myynnin olleen kuusinumeroinen.

– Restel tehnyt ilmeisesti hyvän tilin, Koski naureskelee.

SuorIEN lähetysten luvut ovat myös Kosken mieleen. Elisa teki tapahtumasta tuotantoa englanniksi ja suomeksi. Lohkovaiheen aikana omia lähetyksiä oli samanaikaisesti käynnissä kolme.

– Elisan omilla kanavilla oli koko tapahtuman aikana yli viisi miljoonaa starttia. Lähetyksiä katsottiin 76 miljoonan minuutin edestä. Lähetyskumppanien lukuja odotamme vielä.

Suomenkielinen lähetys toteutettiin pienemmillä resursseilla, mutta myös se kiinnosti katsojia. Startteja kertyi vajaat puoli miljoonaa ja katseluminuutteja 5,7 miljoonaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä näihin lukuihin.

Lue lisää: Kommentti: Elisa iski märällä rätillä suomalaisten CS-katsojien kasvoille – ja vielä omassa jätti­turnauk­sessaan

Koski ei kommentoi, tehtiinkö tapahtumalla voittoa tai tappiota, mutta sanoo sen menneen huomattavasti paremmin kuin syksyllä 2019 järjestetty Arctic Invitational, joka oli Suomen ensimmäinen esports-areenaturnaus.

– Päästiin tavoitteeseen. Muistutetaan myös, ettei tätä olisi tehty ilman Arctic Invitationalia. Se oli tärkeä oppi pitkällä matkalla.

– Yllätti myös, miten hyvä meidän oma pieni tiimi on. Toki täällä oli tekemässä paljon jengiä, yhteensä noin 350 tekijää, joista reilut 120 vapaaehtoisia. Oli paljon niin sanotusti tapahtuma-alan kermaa näyttämässä, että esportsia voi tehdä isosti ja kiinnostavasti Suomessa.

HAVU ei edennyt Masters-turnauksen pudotuspeleihin, mutta pelasi areenalla Elisa Open Suomi 3 -finaalissa. Joukkueen nimmarit olivat haluttua tavaraa voitetun finaalin jälkeen.

Suuria epäonnistumisia ei areenalla nähty. Tekniset ongelmat jäivät minimiin ja aikataulut pitivät. Mahdollista seuraavaa kertaa varten on jo joitain kehitysideoita mielessä.

– Pitää ottaa laajemmin huomioon erilaiset kohderyhmät eli muutkin kuin hc-CS-fanit. Enemmän tiimejä ja kovempia nimiä. Pitää pystyä rakentamaan vielä isompi tapahtuma, josta ei tekemistä puutu, Koski listaa.

Teemu Koski, nähdäänkö Elisa Masters Espoo myös ensi vuonna?

– Se on tavoitteemme. Tuskin tulee olemaan kovin hankalaa tehdä päätöstä jatkosta, mutta vielä ei ole mitään allekirjoitettuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?