Kymmeniä 2000 euron näytön­ohjaimia suli tieto­koneiden sisään – Nvidia vihjailee ”käyttäjä­virheestä”

Nvidia epäilee sulamisen johtuvan käyttäjäviasta, kun virtakaapeleita ei ole painettu pohjaan asti.

RTX 4090 on Nvidian uusi lippulaiva, mutta osalle käyttäjistä se on aiheuttanut sydämentykytyksiä.

21.11. 20:30

Siruvalmistaja Nvidia on taas kohun keskellä uusista näytönohjaimistaan, mutta tällä kertaa hinnan sijaan käyttäjien kannalta erittäin ikävästä syystä.

RTX 4090 -huippunäytönohjainten omistajista noin 50 on maailmanlaajuisesti raportoinut virtakaapeleiden sulamisesta. Ongelmaa on havaittu ainakin kahdessa eri näytönohjainmallissa, kirjoittaa Tom’s Hardware. RTX 4090 -näytönohjainten hinnat ovat Suomessa 2000 eurosta ylöspäin.

Tarkemmin sulamisongelma on koskenut näytönohjaimen 12VHPWR-liitintä. Osa käyttäjistä on sanonut sulamisongelman tehneen näytönohjaimesta käyttökelvottoman.

Nvidia kertoo tutkivansa asiaa, mutta yhtiö epäilee ongelman johtuvan ”käyttäjävirheestä” eli laitteen omistajien erheestä. Yhtiö uskoo, etteivät käyttäjät ole painaneet virtakaapeleita kunnolla kiinni näytönohjaimeen. Yhtiö hoitaa kiusallisen ongelman takuukäsittelyt nopeutetulla aikataululla.

Yhdysvalloissa on jo aloitettu sulamisongelmaan liittyen joukkokanne Kaliforniassa, uutisoi Eurogamer. Kanne on toimitettu Nvidialle, mutta yhtiö ei ole vielä vastannut siihen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?