Counter-Strike päivittyi yllättäen: Kahteen suosikki­aseeseen iso muutos ja uusi kilpa­kartta

Dust II poistuu kilpaotteluista Anubisin tieltä.

AWP koki ison muutoksen ja Anubis nähdään kilpaturnauksissa.

19.11. 11:33

Valve julkaisi perjantain ja lauantain välisenä yönä yllättäen päivityksen Counter-Striken tuoreimpaan osaan eli Global Offensiveen.

Kooltaan pieni päivitys toi mukanaan isoja muutoksia. Yksi pelihistorian tunnetuimmista kartoista eli Dust II on korvattu kilpailullisessa pelitilassa Anubisilla, joka on verrattain uusi tuttavuus.

Muutoksen seurauksena Dust II:ta ei pelata pian suurimmissa kilpaturnauksissakaan. Valve vahvisti jo Anubisin olevan mukana ensi keväänä pelattavassa BLAST.tv Paris Major 2023 -arvoturnauksessa.

Lisäksi AWP-tarkkuuskiväärin lipaskokoa on laskettu kymmenestä ammuksesta viiteen. Toinen asemuutos koskee kiistanalaista M4A1-S:ää, joka tekee jatkossa vähemmän vahinkoa kauas ampuessa.

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua, sillä moniin muihin peleihin verrattuna CS:n kilpapuoli muuttuu näin merkittävästi harvakseltaan.

– Anubis, Vertigo, Ancient ja Nuke. Joo, minä lopetan, kommentoi päivitystä brassilegenda Gabriel ”FalleN” Toledo, joka on uransa ehtoopuolella.

– Älkää ny enempää lyökö, naureskeli HAVUn Sami ”xseveN” Laasanen.

– Pidetään Mirage mutta poistetaan Dust II, en ymmärrä, ihmetteli Richard ”shox” Papillon.

Dust II heitettiin sivuun aktiivisesta karttavalikoimasta jo toistamiseen CS:GOn historiassa. Ensimmäisen kerran kartta oli remontissa alkuvuodesta 2017 kevääseen 2018.

Valve ei ole kertonut, miksi Dust II jätettiin taas pois kilpaotteluista, mutta kartan uskotaan joutuvan taas remonttiin. Moni pelaaja odotti Dustin sijaan Miragen joutuvan hyllylle, koska sitä ei ole päivitetty kunnolla sitten vuoden 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?