Lasse Urpalainen, 27, lopettaa uransa viikon­loppuna – paljasti, mitä tekee kotiin päästyään

Lasse Urpalaisen ura päättyy viikonloppuna. Dota-legenda tietää jo, mitä hän tekee heti kotiin päästyään.

Lasse Urpalainen eli ”MATUMBAMAN” pelaa uransa viimeistä Dota 2 -turnausta Singaporessa.

28.10.2022 12:45

Suomalaisen Dota 2 -tähden ja vuoden 2017 maailmanmestarin Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalaisen ura päättyy viikonloppuna.

27-vuotias Urpalainen pelaa parhaillaan Singaporessa pelin MM-kisoissa osana Team Liquidia, joka on yksi neljästä jäljellä olevasta joukkueesta.

Finaaliviikonloppua edeltävässä mediatilaisuudessa Urpalainen kertoi, mitä hän aikoo tehdä ensimmäisenä, kun ura on paketissa ja mies päässyt takaisin kotiin maailman toiselta puolen.

– Ensimmäinen asia, jonka aion tehdä lopettamisen jälkeen, on makoilla sängyssä pari päivää. Vain chillata ja olla tekemättä mitään, Urpalainen kertoi suunnitelmistaan Jaxonin mukaan.

Vuodesta 2014 asti kilpaillut Urpalainen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä Dota-pelaajista.

Urpalainen on todistanut MM-kisojen aikana olevansa yhä yksi parhaista pelaajista, ja hänellä olisi vielä paljon annettavaa. Uransa lopettamisesta hän kertoi jo vuoden 2021 lopulla. Hän ei ota ota turhia paineita uransa viimeisistä peleistä tai fanien odotuksista.

– Jotkut ihmiset pelkäisivät häviämistä, koska se olisi heidän viimeinen ottelunsa ammattilaisena. Mutta määrittelisikö se urani? Ei oikeastaan! Mutta se voi olla todellinen pelko joillekin ihmisille. Henkilökohtaisesti se ei merkitse minulle mitään.

– Menen vain sinne ja teen sen, mitä olen aina tehnyt – valmistaudun ja saavun paikalle samalla tavalla. Joten se [lopettaminen] ei todellakaan vaikuta minuun suoraan sanottuna, Urpalainen kertoi.

Urpalaisen toinen maailmanmestaruus on kolmen voiton päässä, mutta yhteenkään tappioon ei ole varaa. Viimeinen peli on mahdollisesti jo lauantaina, mutta viimeistään sunnuntaina.

Liquid kohtaa lauantaina kello 7 Suomen aikaa alemman kaavion toiseksi viimeisessä ottelussa kiinalaisen Team Asterin. Voittaja etenee kolmen parhaan joukkoon ja häviäjä putoaa.

Kaksi muuta jäljellä olevaa joukkuetta ovat Team Secret ja Tundra Esports, joista toinen lunastaa finaalipaikan jo lauantaina. Turnauksen kaksi viimeistä ottelua pelataan sunnuntaina kello 6.00 ja 10.30. Yle E-urheilu näyttää kaikki ottelut suorana ja suomeksi Twitchissä sekä Yle Areenassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?