Änärifanit raivoissaan: Uudistus oli ihan muuta kuin mitä EA lupasi

Pelaajien mielestä EA on antanut aivan väärän kuvan yhdestä NHL 23:n uudistuksesta.

20.10.2022 10:20

Syksy tarkoittaa uutta EA Sportsin NHL-peliä ja uusia valituksen kohteita, kun pelin bugit alkavat paljastua, muutokset eivät miellytä tai uudistukset eivät ole tarpeeksi mullistavia.

Tällä kertaa pelaajille on annettu myös oikeita syitä valittaa, sillä yksi EA:n eniten hehkuttamista uudistuksista on antanut aivan väärän kuvan sen laajuudesta: joukkueiden esittelytilaisuudet ja -animaatiot ennen ottelun alkua.

  • Katso IS:n arvio uudesta änäristä uutisen alussa olevalta videolta!

Useat änärifanit ovat luulleet esittelyitä vaivaavan jonkinlaisen bugin, koska ne eivät ole toimineet kaikilla joukkueilla. Asiaa on ihmetelty muun muassa EA:n NHL-foorumilla, jossa esittelyitä koskeva ketju on saanut yli 300 kommenttia.

EA:n yhteisömanageri, nimimerkki Kent on vahvistanut uudistuksen toimivan kuten tarkoitettu. Se nimittäin koskee vain kuutta joukkuetta. Tilanteeseen ei ole ketjun perusteella luvassa muutosta.

Pelaajat ovat ihmetelleet joukkuemäärää, koska EA on markkinoinnillaan antanut ymmärtää uudistuksen koskevan koko NHL:ää. Myös medialle lähetystä arvosteluoppaasta syntyy samanlainen mielikuva.

Nimenomaan esittelyihin syventävän artikkelin suomenkielisellä sivulla sanotaan näin:

World of Chelissä on jäässä olevia heijastuksia, jotka voit mukauttaa omalle joukkueellesi tai käyttää jotakin monista autenttisista NHL:n jääheijastuksista joukkueille, joita ovat esimerkiksi Avalanche, Lightning, Maple Leafs, Canucks, Hurricanes ja Flyers.

NHL 23:n uudistuksia yleisesti kertovalla suomenkielisellä sivustolla asiaan viitataan sen sijaan näin:

NHL-joukkueiden, maajoukkueiden ynnä muut heijastukset jäässä tempaavat sinut hetkeen mukaan jopa offline-tiloissa.

EA tai NHL-pelisarjan parissa työskentelevät eivät ole kommentoineet kohua.

Yksi uuden änärin erikoisuuksista on se, että mies- ja naisjoukkueet eivät pysty pelaamaan keskenään.

Viikko sitten julkaistua änäriä on kritisoitu lisäksi muun muassa strategioiden muuttamiseen ja niiden toimimattomuuteen liittyen sekä HUT-verkkopelitilan tarjoamista pelimahdollisuuksista.

Redditissä on puolestaan vertailtu, miten NHL 15 ja NHL 23 eroavat Stanley Cup -finaalien esittelystä. NHL 15 vie selvän voiton yli minuutin pitkällä introllaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?