CS-tähden tappelulla rajut seuraukset: Sairaalaan, potkut ja tiimi floppasi

Kristian ”k0nfig” Wienecken ura on tappelun seurauksena jäissä, kun mies keskittyy toipumiseensa ja hyvinvointiinsa.

25-vuotiaan Kristian ”k0nfig” Wienecken tappelulla oli rajut hänen seuraukset uraansa ja elämäntilanteeseensa.

11.10.2022 9:53

Tanskalainen Counter-Strike-tähtinimi Kristian ”k0nfig” Wienecken ja Astralis-joukkueen tiet eroavat 11 yhteisen kuukauden jälkeen.

Astralis kertoi purkaneensa Wienecken sopimuksen pelaajan ”henkilökohtaisten olosuhteiden” takia. 25-vuotias Wienecke jäi sivuun joukkueesta kaksi viikkoa sitten jalkaleikkauksen vaatiman vuodelevon takia.

– Asia on nyt niin, että olen elämässäni sellaisessa tilanteessa, jossa minun pitää keskittyä itseeni. Ei ainoastaan fyysisesti, joten pidän hetken taukoa, Wienecke kommentoi asiaa Astraliksen tiedotteessa.

Twitterissä tanskalaispelaaja kertoi tarkemmin tilanteestaan. Wiencke kommentoi samalla myös Jaxonin viimeaikaisia kirjoituksia, joiden mukaan pelaaja olisi ajautunut baaritappeluun Maltalla ESL Pro Leaguen jälkeen, murtanut jalkansa ja saanut potkut Astraliksesta.

Wienecke vahvisti tapelleensa Maltalla erään yökerhon promoottorin kanssa, joka ei tahtonut päästää pelaajaa klubille. Wienecke oli erillään tiimikavereistaan, koska oli halunnut käydä haukkaamassa hiukopalaa ennen klubille menoa.

Tanskalaisen mukaan sanaharkka johti tappeluun kadulla. Jalka murtui tappelussa, minkä lisäksi Wienecke sanoo saaneensa useita potkuja päähänsä. Pelaajan mukaan promoottori vei myös hänen puhelimensa, mutta ohikulkija soitti ambulanssin paikalle.

Wienecke oli useamman päivän sairaalassa, missä hänen jalkansa leikattiin saman tien. Toinen leikkaus tehtiin muutama päivä myöhemmin. Molemmat leikkaukset sujuivat hyvin.

– Tapahtuneesta lähtien olen ollut todella syvässä, pimeässä paikassa, jossa en uskonut voivani olla. Olen yhtä aikaa surullinen, vihainen, pettynyt, peloissani ja huolissani, Wienecke kirjoittaa.

Pelaajan mukaan asia on Maltan poliisin tiedossa, ja hänet on kirjattu asianomistajaksi rikosilmoituksessa. Tanskalainen sanoo saaneensa poliisilta tiedon, että promoottorille tehty huumetesti oli ollut positiivinen.

– Teoilla on seurauksensa, ja kannan täyden vastuun omistani. Nyt ja tulevaisuudessa, Wienecke kommentoi kirjoituksensa loppupuolella omaa osuuttaan käsirysyssä.

Pelaaja keskittyy nyt itseensä ja toipumiseensa. Uran jatkosuunnitelmat ovat tällä hetkellä yksi suuri kysymysmerkki. Wienecke valittiin vuonna 2017 maailman 14. parhaaksi CS-pelaajaksi.

Wienecken ja Astraliksen paras yhteinen saavutus oli IEM Cologne 2022:n välieräsija.

Wienecken poissaolo Astraliksesta näkyi välittömästi. Joukkue epäonnistui viime viikolla pelatussa RMR-karsinnassa, jolla ratkottiin tulevan IEM Rio Major 2022 -arvoturnauksen osallistujat.

Astralis voitti vain yhden neljästä ottelusta, ja tanskalainen esports-jätti seuraa ensimmäistä kertaa historiassaan major-turnausta kotoa. Vuonna 2016 perustettu Astralis on voittanut arvoturnauksen ennätykselliset neljä kertaa.

25-vuotiaan Wienecken tilalla pelasi RMR:ssä Mikkel ”MistR” Thomsen, joka jatkaa joukkueen kanssa myös seuraavaan turnaukseen eli BLAST Premier Fall Showdowniin. Huhujen mukaan Astralis olisi tekemässä isoja muutoksia kokoonpanoonsa, kun muun muassa supernimi Nicolai ”dev1ce” Reedtz on tekemässä paluun organisaatioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?