Peli­puhelimessa on erikoinen lisä­härveli – ällistyttävä hinta

Asusin uusi pelipuhelin on melkoinen möhkäle, jolla on myös hurja hinta.

6D Ultimate -puhelimeen saa kiinni massiivisen jäähyn.

28.9. 10:00

ASUS on esitellyt uusimman pelipuhelimensa, ROG Phone 6D Ultimaten, jonka mukana toimitettava jäähdytysratkaisu on melkoinen.

Puhelimen taakse saa kiinnitettyä suurikokoisen AeroActive Portal -nimeä kanatavan jäähdyttimen, jossa on rgb-valot ja neljä näppäintä, joita voi hyödyntää pelatessa. Asus väittää jäähdytyksen laskevan lämpötiloja jopa 25 astetta.

Jäähdytysratkaisussa on kolme toimintatilaa. Ensimmäisessä aktivoituu vain puhallin. Toisessa käynnistyy jäähdytyssiru, joka saa virtansa puhelimelta. Kolmannessa tilassa jäähdytys pitää kytkeä erilliseen virtalähteeseen.

Lue lisää: 8 sekunnin video kävi kalliiksi – esports-moguli jättää perustamansa firman: ”Tunnen itseni v**un tuhotuksi”

Uusi 6D Ultimate perustuu Asusin muutaman kuukauden takaiseen ROG Phone 6 Prohon, johon verrattuna ainoat merkittävät erot ovat uusi prosessori (MediaTek Dimensity 9000+) ja jäähdytykseen liittytvä luukku, jonka kautta kuuma ilma poistuu jäähyä käyttäessä.

247 grammaa painavasta puhelimesta löytyy 6,78 tuuman ja 165 hertsin oled-näyttö (2440 x 1080), tallennustilaa on 512 gigatavua, keskusmuistia 16 gigaa ja akun kapasiteetti on 6000 milliampeeria. Suomessa puhelimesta saa pulittaa 1450 euroa.

Lue lisää: Internetin irvileuoilla oli juhla­päivä – onko tässä kaikkien aikojen erikoisin peli­­tuote?

Nimenomaan pelaamiseen tarkoitetut puhelimet ovat vielä melko harvassa. Pelipuhelimilla viitataan yleisesti laitteisiin, joissa on yleensä satsattu akunkestoon ja suorituskykyyn.

Asus on pelipuhelinmarkkinoiden ykkösnimi. Kilpailijoita ovat esimerkiksi Nubian Red Magic -sarja ja Black Sharkin puhelimet. Perinteisistä laitevalmistajista pelipuhelimen on rakentanut Razer, jonka marraskuussa 2017 julkaistu Android-puhelin näyttää tosin jääneen kertaluontoiseksi kokeiluksi.

Pelaamiseen brändätyillä tuotteilla on yleisesti kovempi myyntikate kuin ”tavallisilla laitteilla”. Tämä pätee lähes kaikkiin pelaamiseen liittyviin laitteisiin tuoteryhmästä riippumatta.

Lue lisää: Esportsissa muhii suuri muutos – ”Korkeintaan viisi vuotta”

Mobiilipelaaminen on nykypäivänä äärettömän suosittua, sillä varsinkin vähemmän varakkaimmissa maissa kustannukset aloittaa pelaaminen ovat niin paljon pienemmät.

Monet suosituista peleistä toimivat jopa 100–200 euroa maksavalla älypuhelimella tai tabletilla, kun konsolista tai tietokoneesta saa helposti pulittaa yli 400 euroa. Osittain tämän takia mobiilipelaaminen on lyönyt läpi varsinkin Aasiassa ja Afrikassa.

6D Ultimaten kaltaiset ökymallit tarjoavat parempaa suorituskykyä, joten niistä ovat kiinnostuneita varsinkin kilpapelaajat. Mobiilikilpapelaaminen on kasvanut viime vuosina hurjaa tahtia ympäri maailmaa, mutta erityisesti Aasiassa, jossa palkintorahat mitataan miljoonissa euroissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?