Tähti­nimet repivät peli­housunsa Twitchin ilmoituksesta – ”Suorastaan pyydätte jättämään alustanne”

Twitchin ilmoitus koskien tulojen jakoa jatkossa ei ole ollut striimaajien mieleen.

DrDisrespect (vasemmalla) ja Nickmercs ovat molemmat reagoineet sosiaalisessa mediassa Twitchin kohuilmoitukseen.

24.9. 11:45

Amazonin omistama Twitch on suututtanut tuhannet sisällöntuottajat ilmoituksellaan koskien tulojen jakoa palvelun ja striimaajien välillä.

Twitch on tähän mennessä tarjonnut valikoiduille, pitkäaikaisille ja menestyneille striimaajille 70/30-sopimusta, jonka perusteella sisällöntuottajat saavat pitää 70 prosenttia kanavatilausten myyntisummasta. Suurin osa Twitch-kumppaneista joutuu jakamaan rahat Twitchin kanssa 50/50.

Kesäkuun 2023 jälkeen vanha 70/30-sopimus muuttuu siten, että 100 000 dollariin asti Twitch kunnioittaa diiliä, mutta ylimenevät tienestit jaetaan 50/50. Sadantuhannen dollarin raja nollataan 12 kuukauden välein.

Twitch perustelee muutosta kasvaneille kuluilla ja tilanteen epäreiluudella striimaajien kesken. Twitch suosittele muutoksesta kärsiviä striimaajia näyttämään enemmän mainoksia pitääkseen tulotasonsa nykytasolla.

Striimausjätin ilmoitus ei ole saanut kovin lämmintä vastaanottoa varsinkaan sisällöntuottajilta, joista moni on ilmaissut pettymyksensä. Yhtiön ilmoitus julkaistiin Pohjois-Amerikassa keskellä yötä, mikä on myös naurattanut monia.

– Tämä on perseestä, tiivisti ajatuksensa Twitterissä Toby ”Tubbo” Smith, jolla on palvelussa 3,4 miljoonaa seuraajaa.

– Twitch haluaa kaikille 50/50 tulonjaon 70/30:n sijaan, koska palvellinten ylläpitäminen on kallista. Vaikka laatu on rajattu 6000 bittiin ja 1080p:hen. [Serverit] omistaa Amazon. Oletteko tosissanne, lyttäsi Juan ”Hungrybox” Debiedma.

– Suorastaan pyydätte sisällöntuottajia jättämään alustanne... Miten meidän pitäisi välittää sivuston tilasta ja jatkuvuudesta, kun edes te ette välitä, hämmästeli Anthony ”Chilled Chaos” DiMarco.

– [Kirjoitus] on muotoiltu siten kuin kyseessä olisi jalo asia, kun yritätte vain tunkea enemmän mainoksia kaikkien kurkkuun, huomautti Daniel ”RTGame Daniel” Condren.

Jack ”CouRage” Dunlop naureskeli sekä ilmoituksen julkaisuajalle että sen sisällölle, jota hän kutsui noloksi. Dunlop oli yksi ensimmäisistä isoista nimistä, joka siirtyi YouTube Gamingiin vuonna 2019.

– Twitch muuttui paskaksi alustaksi, eikö niin? Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee, tylytti alustalta kesällä 2020 bännätty Herschel ”Guy” Beahm eli DrDisrespect, joka striimaa nykyisin YouTubeen.

– Nimetkää yritys uudestaan tässä kohtaa, kun tuhoatte kaiken sen, minkä monet hyvät ihmiset rakensivat, ehdotti Erik ”fl0m” Flom.

– Kiitos että kerrotte minulle, miksi miljardin dollarin yrityksellä ei ole varaa maksaa tekijöilleen yhtä paljon kuin muilla alustoilla, twiittasi Andy Cortez.

– Mitä helvettiä te teette, naureskeli Twitchin suosituimpiin nimiin kuuluva Nick "Nickmercs" Kolcheff.

Jeremy ”Jerma985” Harrington sanoi lopettavansa striimaamisen alustalla, jos Twitch pakottaa hänet pyörittämään mainoksia striimissään.

Twitch ei ole reagoinut mitenkään striimaajien pettymykseen koskien ensi kesänä uudistuvaa tulonjakoa. Yhtiö ei ole myöskään kommentoinut striimaajien tyytymättömyyttä koskien esimerkiksi kuvanlaatua koskevia rajoituksia, joissa YouTube vie Twitchiä tällä hetkellä 100–0.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?