Logitech esitteli käsi­konsolinsa: 7 tuumaa, tukee Xbox-pelejä...

Logitech G Cloud -käsikonsoli tulee Suomeen vasta vuoden 2023 puolella.

Cloud-käsikonsolille voi striimata esimerkiksi pelejä kuten Halo Infinite, Forza Horizon 5 ja Deathloop.

22.9. 14:15

Logitech tuo markkinoille Cloud-käsikonsolin, joka toimii Android 11 -käyttöjärjestelmällä.

Kyseessä on pilvipelaamiseen tehty konsoli, joka toimii esimerkiksi Nvidia GeForce Now- ja Xbox Game Pass -tilauspalveluiden kanssa. Android-järjestelmän takia sillä voi pelata myös Google Play Storesta löytyviä pelejä. Laitteeseen voi myös striimata pelejä Xbox- tai Steam Link -sovelluksella.

Lue lisää: Nvidia esitteli uudet näytön­ohjaimensa – huippu­mallista saa pulittaa 2000 €

Käsikonsolista löytyy seitsemän tuuman kosketusnäyttö, jonka resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä ja virkistystaajuus 60 hertsiä. Moottorina toimii Qualcomm Snapdragon 720G, joka toimii jopa 2,3 gigahertsin nopeudella.

Cloudissa on kuulokeportti, integroitu mikrofoni, stereo-kaiuttimet, wifi, Bluetooth 5.1 ja paikka TF-kortille, mutta sim-korttia siihen ei saa kiinni, joten pelaaminen onnistuu vain wifillä.

Cloud on 25,6 senttiä leveä, 11,7 senttiä korkea, 3,2 senttiä paksu ja painaa hieman alle puoli kiloa. Akku kestää väitetysti pelikäytössä jopa 12 tuntia.

Logitech G Cloudin myynti alkaa Pohjois-Amerikassa 17. lokakuuta hintaan 350 dollaria. Cloud saapuu vasta vuoden 2023 puolella Eurooppaan, milloin myös Suomi-hinta paljastunee. Se on olettavasti 350–400 euroa.

Hintaa on ihmetelty netin syövereissä. Pienellä lisäsijoituksella saa ostettua suositun Steam Deck -käsikonsolin, jolla voi pelata huomattavaa osaa Steam-palvelun peleistä. Budjettia leikkaamalla taas voi ostaa suositun Nintendo Switchin, joskin silloin pelivalikoima on pienempi, mutta saa Nintendon yksinoikeusherkut.

Logitech julkaisi Logi Play -tapahtumassaan myös Astro A30 -langattomat pelikuulokkeet, Logitech G Fits -langattomat in-ear-pelikuulokkeet sekä Logitech G Pro Racing -nimeä kantavan ratin ja polkimet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?