Lähteet: PlayStation 5:n seuraavassa versiossa radikaali muutos

Jatkossa konsolista on myynnissä vain yksi malli, jos huhut pitävät paikkansa.

Kuvassa alkuperäinen PlayStation 5. Kaupoista bongattiin hiljattain kolmas versio, joka on aiempia kevyempi, mutta muuten identtinen.

23.9. 10:22

Sonyn haluttu PlayStation 5 -pelikonsoli on saamassa syksyllä 2023 uuden version, joka korvaa kaikki nykyiset mallit myymälöissä.

Asiasta uutisoi lähteisiinsä vedoten Insider Gaming. Sivuston mukaan tuleva versio olisi raudaltaan identtinen nykyisten PS5-konsolien kanssa, mutta siinä olisi erillinen, irrotettava levyasema.

Levyaseman saisi jatkossa kiinni konsolin taakse lisättyyn ylimääräiseen usb-c-porttiin. Myyntiin olisi ilmeisesti myös tulossa paketteja, joista löytää levyaseman valmiina, mutta sen voisi halutessaan ostaa myös erikseen.

Käytännössä siis nykyinen levyasematon PS5 (Digital Edition) olisi konsolin ”uusi perusmalli”. Usb-c-toteutuksen ansiosta nykyisten levyasemattomien konsolien omistajat voisivat mahdollisesti myös käyttää erillistä asemaa.

Muutosta on ilmeisesti mietitty tarkkaan ja harkitusti, sillä erillinen levyasema ei lähteiden mukaan muuta konsolin ulkonäköä radikaalisti. Sivuston mukaan uusi PS5-versio saattaa olla myös aiempaa kevyempi ja pienempi.

Lue lisää: Tubettaja avasi uudistetun PlayStation 5:n – kaksi selvää muutosta

Moni pelaaja on odottanut PS5:stä pienempää Slim-tai tehokkaampaa Pro-mallia, mutta näiden odotus jatkuu toistaiseksi. PlayStation 4 sai Slim- ja Pro-mallit vasta kolme vuotta alkuperäisen julkaisun jälkeen.

PS5 julkaistiin marraskuussa 2020. Menekki on sen jälkeen ollut huimaa, sillä konsolin saatavuus on yhä maailmanlaajuisesti hyvin heikko. Sony ilmoitti elokuussa nostavansa konsolin hintaa muun muassa Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?